Menu Zavřít

Automotive otevřela nový provoz u Jihlavy

25. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Společnost Automotive Lighting otevřela minulý týden ve Stříteži u Jihlavy provoz na výrobu náhradních dílů pro světlomety k automobilům. "V nejbližší době přijmeme 100 nových pracovníků," řekl při slavnostním zahájení provozu jednatel společnosti Petr Novotný. Závod vznikl v logistickém centru jihlavské společnosti Jipocar.

Společnost Automotive Lighting otevřela minulý týden ve Stříteži u Jihlavy provoz na výrobu náhradních dílů pro světlomety k automobilům. „V nejbližší době přijmeme 100 nových pracovníků,“ řekl při slavnostním zahájení provozu jednatel společnosti Petr Novotný.

BRAND24

Závod vznikl v logistickém centru jihlavské společnosti Jipocar. Produkce náhradních světlometů v něm výhledově převýší jeden milion kusů. V pronajaté hale s rozlohou zhruba 4500 metrů čtverečních bude do konce letošního roku pracovat kolem 200 lidí. Polovina ale přejde z jiných prostor, které má podnik v Jihlavě. Produkce náhradních dílů, takzvaný Aftermarket, by měla do roku 2011 dávat práci asi 400 lidem.

Do Stříteže se přestěhovala výroba náhradních dílů z pávovského závodu a z pronajatých prostor v Rantířově; část produkce byla přesunuta ze sesterského závodu v Německu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).