Menu Zavřít

Australané kupují od NWR polský důl Dębieńsko

11. 10. 2016
Autor: Rasch Jan/Euro

Těžební společnost Prairie Mining Limited rozšiřuje své aktivity v Polsku a od skupiny NWR přebírá projekt Dębieńsko. Za černouhelný důl v horním Slezsku zaplatí maximálně dva miliony eur, uvedla samotná Prairie Mining, která už v Polsku investuje do dolu Jan Karski v Lublinském vojvodství.

Podle Australanů je Dębieńsko perspektivní projekt, který disponuje bohatými zásobami velmi kvalitního koksovatelného uhlí. „Plánované vytěžitelné zásoby odhadujeme celkem na 210 až 260 milionů tun koksovatelného uhlí,“ uvedla Prairie Mining. Podle ní jsou vyhlídky pro tento typ paliva dobré, protože trhy v regionu střední Evropy spotřebovávají zhruba 50 procent koksovatelného uhlí, které se spotřebuje v Evropě.

„Společnost vyčlenila na převzetí projektu Dębieńsko maximálně 2 miliony eur. Peníze poputují k věřitelům společnosti NWR, která stoprocentně vlastní NWR Karbonia, majitele slezského projektu,“ uvedla australská firma. Dodala, že disponuje volnými prostředky ve výši přes 16 milionů australských dolarů (cca 3 miliardy korun), jimiž pokryje veškeré výdaje na projekční práce.

Dále čtěte:

OKD čelí 20 žalobám za neuznané pohledávky. Věřitelé požadují 13 miliard

BRAND24

Akcionář NWR chce podnik zlikvidovat, požádal o svolání valné hromady

Citibank žaluje OKD, vymáhá pohledávky za 10 miliard


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).