Menu Zavřít

Aš nechce kasárna v Koperníkově ulici

28. 8. 2006
Autor: Euro.cz

Město Aš nechce převzít do svého majetku stará a již několik let opuštěná kasárna v Koperníkově ulici kvůli špatnému stavu objektů. „Na sanaci areálu, který městu nabídlo ministerstvo obrany, by radnice musela vynaložit příliš mnoho peněz,“ oznámil mluvčí radnice Milan Vrbata.

„Budovy jsou dost zchátralé, na krovech chybí části střech a jsou také prohnilé. Stropy se propadají a některé budovy napadla plíseň. Rekonstrukce objektů nebo jejich demolice by pro město znamenaly velkou finanční zátěž,“ uvedl Vrbata.

BRAND24

Město se přitom v minulosti přebírání opuštěných vojenských objektů nebránilo. Takto získalo například areál na křižovatce ulic Alešova a Východní. Krátce po převzetí nemovitostí je loni město prodalo soukromým vlastníkům. „Většinu z převzatých budov již noví majitelé využívají nebo rekonstruují. Město na jejich prodeji vydělalo několik milionů korun,“ řekl mluvčí.

V současnosti ještě pokračuje předávání dalšího velkého armádního areálu, který je umístěn na Skřivánčím vrchu. Jeho převzetí podmiňovalo město likvidací starých ekologických zátěží, hlavně půdy znečištěné ropnými produkty. „Armáda na tuto podmínku přistoupila, i když ji to stálo značné peníze. Část areálu jsme už převzali, další teprve převezmeme. Patrně i tento areál nabídneme zájemcům,“ dodal Vrbata.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).