Menu Zavřít

Applu klesl zisk na 13,7 miliardy dolarů. Tržby a prodej ale překonaly odhady

31. 10. 2019
Autor: čtk

Čistý zisk americké technologické společnosti Apple ve čtvrtém finančním čtvrtletí meziročně klesl na 13,7 miliardy (asi 313 miliard korun) z 14,1 miliardy dolarů. Tržby a prodej ale překonaly odhady a firma ve svém dnešním sdělení zveřejněném po uzavření burz potěšila investory odhadem svátečních tržeb v závěrečném čtvrtletí.

Tržby výrobce iPhonů se meziročně zvýšily o dvě procenta na 64 miliard dolarů. Start prodeje nejnovějšího typu těchto chytrých telefonů se vyvíjel lépe, než se očekávalo, přestože se přístroj od starších modelů výrazně neliší. Tržby ze samotného prodeje iPhonů v kvartálu, který skončil 28. září, přesto ve srovnání se stejným obdobím loňského roku klesly o devět procent. Applu se je ale podařilo více než dorovnat růstem prodeje chytrých hodinek Apple Watch, bezdrátových sluchátek AirPods a příjmy z on-line služeb.

Používáte zařízení značky Apple?

Firma očekává, že v závěrečném kvartálu letošního kalendářního roku by se její tržby mohly meziročně zvýšit o čtyři procenta. Apple zveřejnil jejich odhadované rozpětí mezi 85,5 a 89,5 miliardami dolarů. Ve stejném období loni se mu obrat kvůli poklesu prodeje v Číně snížil na 84,3 miliardy.

Přečtěte si také:

Šéf Applu Cook podporuje migraci. Odmítá omezení pro zaměstnávání migrantů

BRAND24

Apple uvede své filmy nejprve v kinech, až poté na vlastní internetové televizi

Apple představil nový iPhone. Cena začíná na 16 400 korun

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).