Menu Zavřít

Amazonu za čtvrtletí vzrostly tržby i zisk

28. 4. 2017
Autor: čtk

Čtvrtletní zisk a tržby amerického internetového obchodu Amazon překonaly očekávání. Zisk v prvním kvartálu stoupl o 41 procent na 724 milionů dolarů (18 miliard Kč). Tržby se zvýšily o 22,6 procenta na 35,71 miliardy USD. Společnost tak hospodařila s čistým ziskem již osmé čtvrtletí v řadě. Příčinou je především nárůst tržeb v oblasti maloobchodních a cloudových služeb.

Zisk na akcii činil 1,48 dolaru (36,8 Kč). Analytici oslovení agenturou Thomson Reuters I/B/E/S odhadovali jen 1,12 dolaru na akcii.


Největší konkurence Netflixu? Spánek diváků

 Pár spí před televizí, ilustrační foto


Amazon oznámil, že plánuje do poloviny roku 2018 postavit nové sklady a vytvoří více než 130 000 pracovních míst na plný a částečný úvazek. S jejich pomocí chce zrychlit dodávky. Hodlá také investovat více než pět miliard dolarů v Indii, aby získal podíl na tamním trhu.

BRAND24

Amazon je největším internetovým obchodem na světě. Firma v roce 2013 otevřela centrum vráceného zboží v Dobrovízi u Prahy a předloni tam spustila provoz svého prvního distribučního centra v České republice. V obou centrech pracuje dohromady zhruba 3300 lidí.

Přečtěte si také:

Bezos prodá ročně akcie Amazonu za miliardu dolarů. Podpoří vesmírné lety

Tentokrát je to jiné. Nejdražší čtyři slova v dějinách investování


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).