Menu Zavřít

Amazon zvýší investice v Indii o tři miliardy dolarů

8. 6. 2016
Autor: čtk

Americká internetová společnost Amazon v Indii investuje další tři miliardy dolarů (71 miliard Kč). Celkový objem plánovaných investic v této zemi tak překročí pět miliard dolarů.

O plánech firmy hovořil ředitel Amazonu Jeff Bezos během akce ve Washingtonu, které se v rámci oficiální návštěvy USA zúčastnil také indický premiér Naréndra Módí.

Amazon v roce 2014 slíbil v Indii investovat dvě miliardy dolarů a k dnešnímu dni tam zaměstnává asi 45.000 lidí. Bezos nyní uvedl, že Indie je pro Amazon nejrychleji rostoucím trhem. „Mohu vás ujistit, že je to teprve začátek,“ sdělil agentuře Reuters šéf Amazonu.

Investice Amazonu by měly v Indii přispět k zakládání nových technologických firem a posílit roli Indie jako centra inovací a digitálního podnikání. Indický Hajdarábád se má podle Bezose stát domovem největšího softwarového vývojového centra firmy mimo USA.

Amazon v Indii vybudoval už 21 dodávkových středisek. Jeho spolupráce s indickým poštovním podnikem India Post mu umožňuje přístup na všechna poštovně dostupná místa v zemi.

Amazon je největší internetový prodejce světa. Na českém trhu od roku 2013 investoval přes 100 milionů eur a zaměstnává zde přes 3000 pracovníků.

V roce 2013 firma otevřela centrum vráceného zboží v Dobrovízi u Prahy a loni v září tam zahájila provoz svého prvního distribučního centra v České republice.

BRAND24


Na Indii se vrhají i jiné technologické společnosti přečtěte si o nich

Nejtvrdší oříšek pro Apple? Indie

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).