Menu Zavřít

Amazon ohromně rozšíří pracovní sílu. Přijme 100 tisíc lidí

12. 1. 2017
Autor: Scottish Government, Flickr.com (CC BY-NC 2.0)

Americký internetový prodejce Amazon vytvoří ve Spojených státech během roku a půl více než 100 tisíc nových pracovních míst na plný úvazek. Počet kmenových zaměstnanců firmy na plný úvazek v USA tak do poloviny roku 2018 vzroste na více než 280 tisíc, o více než 50 procent z loňských 180 tisíc.

„Tato místa nebudou jen v naší centrále v Seattlu nebo v Silicon Valley - budou v naší síti spotřebitelských služeb, distribučních centrech a dalších zařízeních v místech po celé zemi,“ uvedl šéf Amazonu Jeff Bezos. Firma také podle agentury Reuters oznámila, že během příštích pěti let přijme a vyškolí 25 tisíc vojenských vysloužilců a jejich manželek či manželů.

BRAND24

Amazon je největším internetovým maloobchodním prodejcem na světě. V USA měl ke konci roku 2015 celkem přes 230 tisíc pracovníků, včetně zaměstnanců na částečný úvazek. Na poslední vánoční sezonu Amazon najal v USA přes 120 tisíc sezonních pracovníků, o pětinu více než předloni.

Firma v roce 2013 otevřela centrum vráceného zboží v Dobrovízi u Prahy a předloni tam spustila provoz svého prvního distribučního centra v České republice. V obou centrech pracuje dohromady zhruba 3300 lidí.

Čtěte dále:

ČVUT spolupracuje s Amazonem na vývoji bota

Amazon v Horních Počernicích kvůli průtahům s úřady stavět nebude

Amazon vyzkouší 30hodinový pracovní týden

Šéf Amazonu se nemá špatně. Čtěte:

Amazon zlatou žilou. Bezos už je bohatší než Buffett

Šéf Amazonu si splnil sen. Ve Star Treku bude hrát mimozemšťana

Jeff Bezos a jeho ikonický smích (Autor: Steve Jurvetson; BY CC 2.0; Flickr)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).