Menu Zavřít

Alitalii vzrostly ve třetím čtvrtletí příjmy. Aerolinky i přesto zůstavají v krizi

1. 10. 2017
Autor: čtk

Po třech letech poklesu tržeb se problémové italské letecké společnosti Alitalia ve třetím čtvrtletí podařil návrat k růstu. Celkové tržby se zvýšily o 1,5 procenta, uvedl v rozhovoru s italským listem Correire della Sera správce aerolinek Luigi Gubitosi. Jejich hrubý provozní zisk pak dosáhl 46 milionů eur, předtím byla firma ve ztrátě.

„To neznamená, že Alitalia vyřešila své problémy. Cesta k uzdravení je ještě dlouhá a komplikovaná,“ řekl Gubitosi. Do 16. října mohou zájemci předložit závazné nabídky na koupi Alitalie. Gubitosi vyjádřil naději, že se podaří odvrátit rozdělení firmy a její prodej po částech.

Nový vlastník by měl letecké společnosti zajistit stabilitu, která jí v posledních deseti letech chyběla. Gubitosi se domnívá, že koupě Alitalie bude dobrým obchodem. „Díky svým vlastnostem a tradici je Alitalia nejzajímavější leteckou společností, která je na trhu,“ uvedl Gubitosi.


Útok na peněženky. Ryanair omezí komfort cestujících

 Ryanair bude přísněji hlídat zavazadla. Jejich místo na palubě navíc garantuje jen prvním devadesáti cestujícím.


Podle dřívějších zpráv italských médií vyjádřilo zájem o aerolinky deset uchazečů. Byl mezi nimi i nízkonákladový irský přepravce Ryanair, který však tento týden uvedl, že závaznou nabídku nepodá, napsala agentura APA.

BRAND24

Alitalia byla za 70 let své existence v zisku jen několikrát. Navzdory několika reorganizacím a finančním injekcím je firma stále ztrátová. Od května je společnost pod zvláštní správou, o kterou požádala italskou vládu kvůli finančním problémům.

Přečtěte si také:

Akcie Ryanair padají kvůli rušení letů. Firma se připravuje na žádosti o kompenzace

Aerolinky Air Berlin zrušily více než 60 letů. „Onemocněli“ jim piloti

„Banánová republika Německo“. Ryanairu vadí protekce Lufthansy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).