Menu Zavřít

Albert se vymanil ze ztrát, tržby dosáhly 50 miliard

22. 12. 2017
Autor: Profimedia.cz

Tržby obchodního řetězce Albert v Česku loni stouply na 49,6 miliardy korun. Společnost dosáhla zisku 3,8 milionu korun. V předchozím finančním roce, který ale trval 24 měsíců, byly tržby řetězce 102,6 miliardy korun a hospodaření skončilo ztrátou 1,24 miliardy korun.

Výsledky hospodaření v roce 2016 byly ovlivněny akvizicí ztrátových prodejen řetězce Spar. „V letech 2016 i 2017 jsme navyšovali investice do mezd zaměstnanců na provozních pozicích v obchodech. Například v 2017 to bylo navýšení téměř 300 milionů korun a v následujícím roce 2018 plánujeme dodatečné navýšení nákladů na mzdy pracovníků na provozních pozicích v obchodech ve výši půl miliardy korun,“ řekl mluvčí Aholdu Jiří Mareček. Další investice směřovaly také do modernizace prodejen, letos jí prošlo 70 supermarketů Albert.

Ahold, který je po Kauflandu dvojkou na trhu potravinářských řetězců, přišel do Česka v roce 1990. V tuzemsku má přes 330 hypermarketů a supermarketů značky Albert a zaměstnává zhruba 17 tisíc lidí na různé typy pracovních úvazků.


Nákupní timing: jídlo a pití na Vánoce a Silvestra lze pořídit o tisíce levněji

 Obchod - nakupování se skenery


Ahold v roce 2014 koupil za 5,2 miliardy korun 49 ztrátových prodejen Interspar. Antimonopolní úřad transakci schválil za předpokladu, že Ahold prodá pět prodejen v České Lípě, Litoměřicích, Táboře a Třebíči.

BRAND24

Dále čtěte:

Řetězec Globus vykořisťoval dodavatele. Dostal pokutu 183 milionů

Kde se zabít jídlem: pár tipů pro nenapravitelné stravovací dinosaury

Zabijačková sezona. Přeštické prase je znovu v módě

Jitrnice


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).