Menu Zavřít

Aktuálně

6. 3. 2006
Autor: Euro.cz

CHEB CHCE OMEZIT VÝHERNÍ AUTOMATYPočet výherních hracích automatů se v Chebu zřejmě rapidně zmenší. Město připravuje vyhlášku omezující provozování výherních hracích automatů v historickém centru a řadě dalších ulic, například v blízkosti škol. Nový předpis by měl být platný od 1. července.

CHEB CHCE OMEZIT VÝHERNÍ AUTOMATY Počet výherních hracích automatů se v Chebu zřejmě rapidně zmenší. Město připravuje vyhlášku omezující provozování výherních hracích automatů v historickém centru a řadě dalších ulic, například v blízkosti škol. Nový předpis by měl být platný od 1. července. Loni vydala zdejší radnice 1160 povolení k činnosti automatů a z jejich provozu získala na odvodech přibližně 18 milionů korun. Na automatech se stávají závislí hlavně chudší lidé, velmi často nezaměstnaní. KARLOVY VARY OPRAVÍ CHÁTRAJÍCÍ NÁRODNÍ DŮM

Příprava na rekonstrukci hotelu Národní dům, který je v centru Karlových Varů, a výstavbu sousedícího nákupního centra s multikinem, zase o něco pokročila. Zašlý lesk slávy by sto pět let starému historickému objektu a okolí měla vrátit pražská společnost Eltodo EG se subdodavateli. Karlovarská radnice počítá se zahájením rekonstrukce samozřejmě ještě letos. Smlouva o nájmu, investici a pozdějším prodeji hotelu byla s pražskou firmou uzavřena loni v červenci. Do devíti měsíců od podpisu smluv si musí firma připravit věci, které jsou nezbytné pro rekonstrukci a investice. Hotel musí být zkolaudovaný nejpozději do roku 2009.

O bývalé významné kulturní a společenské centrum Karlových Varů měli zájem investoři z Ruska, Číny, ale i dalších zemí. Všechna dosavadní výběrová řízení však ztroskotala, protože investor nesplňoval požadavky radnice. Eltodo EG však magistrát považuje za spolehlivého partnera -v její prospěch hovoří například to, že za miliardy korun staví ve spolupráci s Japonci dva kilometry dlouhý tunel na dálnici v Bratislavě.

GOLFOVÉ AREÁLY OŽIVÍ TURISTIKU

Koncem února se v Karlových Varech za účasti hejtmana Josefa Pavla a náměstka Jiřího Behenského konala dvoudenní konference o golfu nazvaná Eastgreens 2006. Celkem 86 účastníků ze šesti zemí se seznámilo se studií společnosti Golfer, která mapuje vhodné lokality pro výstavbu golfových areálů v regionu.

BRAND24

Studii si dal zpracovat Karlovarský kraj. Zahrnuje až 37 lokalit, vhodných pro budování golfových areálů i souvisejících investičních příležitostí. Podle hejtmana nejde jen o to, kde hřiště bude a jaké budou jeho parametry. Materiál totiž současně řeší okolní infrastrukturu a přínos takového areálu pro okolí. Obdobné areály mohou velmi významně přispět k dalšímu rozvoji turistiky a cestovního ruchu v kraji.

Podle krajského úřadu náklady na zpracování studie činí 1,3 milionu korun. Sedmdesáti procenty přispěla Evropská unie, zbylých třicet procent zaplatil kraj. V regionu je v současné době osm golfových hřišť, k nimž přibude ještě letos několik dalších. Uvažuje se o výstavbě jak mistrovských, tak přírodních areálů. Golf se tak bude stále více otevírat všem lidem. V červnu by se mělo začít hrát v Sokolově, nové hřiště má začít sloužit ve Skalné, u Habartova, u Vlkovic na Mariánskolázeňsku, u Hranic, poblíž Otročína, v Božím Daru, v Kolové a v Jelení v Krušných horách. Velkým lákadlem pro golfisty a návštěvníky kraje by mělo být plánované hřiště poblíž zámku Kynžvart.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).