Menu Zavřít

Aktuálně

2. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Na D1 budou informační tabule Proměnné informační tabule, varující řidiče před dopravními kolapsy a povětrnostními vlivy, začnou na dálnici D1 na Vysočině sloužit na přelomu ledna a února. Na portálech by měly být informace o aktuální dopravní situaci.

CONTENT24

Na D1 budou informační tabule Proměnné informační tabule, varující řidiče před dopravními kolapsy a povětrnostními vlivy, začnou na dálnici D1 na Vysočině sloužit na přelomu ledna a února. Na portálech by měly být informace o aktuální dopravní situaci. Pokud bude v úseku za tabulí nějaká nehoda anebo jiné omezení provozu, objeví se tam i kilometr, kde problém je, a rozsah omezení. Když bude dálnice uzavřena, objeví se i sjezd, na němž je možné dálnici opustit na objízdnou trasu. Po spuštění monitorovacího systému pro D1 má být možné přes webové kamery nahlížet na dálnici. Nové kamery budou monitorovat úsek od 52. do 160. kilometru. ÚOHS prověří tendr na mýtné Antimonopolní úřad (ÚOHS) prověří, zda byl tendr ministerstva dopravy na dodávku a provozování systému mýtného v pořádku. Úřad před Vánocemi zahájil správní řízení a nyní má 30 dnů na to, aby výběrové řízení zrušil, nařídil nové nebo povolil uzavřít ministerstvu dopravy smlouvu s vítězným sdružením Kapsch. Podnět úřadu spolu se zaplacením milionové kauce a správního poplatku podalo sdružení Mytia, které ministerstvo z tendru stejně jako další dva uchazeče vyřadilo. Podle mluvčího ÚOHS Kristiána Chalupy dostal tento úřad ještě tři další podněty. Sdružení Mytia již také zveřejnilo dokumenty týkající se vyloučení z tendru i obsah podnětu, který podalo k antimonopolnímu úřadu. Na dálnici je otevřen nový úsek**

Motoristům začala na konci prosince sloužit první část budované dálnice D11 mezi Poděbrady a Hradcem Králové. Silničáři otevřeli jeden pás osmnáctikilometrového úseku mezi Dobšicemi na Nymbursku a Chýští na Pardubicku. Dálnice má být dokončena za rok a přijde celkem zhruba na 15 miliard korun. Otevření se dočkala i nová silnice druhé třídy z Ovčár na Kolínsku do Jestřábí Lhoty. Obě stavby by měly výrazně zlepšit situaci v Chlumci nad Cidlinou.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).