Menu Zavřít

Aktuálně

27. 1. 2009
Autor: Euro.cz

Aktuálně ze světa aut.

Toyota prodává nový Avensis

Automobilka Toyota uvedla minulý týden na český trh třetí generaci Avensisu. Na silnicích starého kontinetu se model poprvé objevil v roce 1997 jako nástupce Cariny. První generace auta byla dost usedlá a designově nevýrazná. Druhá verze z roku 2003 už odpovídala třetímu tisíciletí. Jako jeden z prvních vozů v Evropě nabízel tehdy Avensis kolenní airbag. Letos zmizel z nabídky liftback, zůstanou jen manažerský sedan a rodinný kombík. Jejich rozvor a výška jsou stejné jako v předchozí generaci, délka i šířkanarostly jen o pět centimetrů. Letošní generace přináší řadu technických vymožeností, například elektrické seřizování volantu. Základ startuje na ceně 559 900 korun. Kombík v současnosti prochází homologací na verzi N1.

Porsche vede mezi sportovními vozy

Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce značky Porsche do České republiky, prodal v uplynulém roce celkem 176 modelů této značky. Ta tak podle prohlášení firmy obhájila pozici jedničky mezi sportovními vozy. Na prvním místě v oblíbenosti u zákazníků se s 40procentním podílem na celkovém prodeji umístil opět model Porsche Cayenne. Druhým nejprodávanějším modelem bylo Porsche 911 Carrera.

BRAND24

Lancia s odpočtem DPH

Značka Lancia oznámila na začátku ledna snížení cen u modelů Ypsilon a Musa. Modelovou řadou tvořenou z vozů Ypsilon, Musa, Phaedra a Delta obohatila značka český trh loni. Nyní přistoupila k racionalizaci nabídky verzí a motorizací a modely Ypsilon a Musa nabízí prý za historicky nejnižší ceny. Model Lancia Ypsilon je možné pořídit od 249 000 korun a model Lancia Musa bude zájemci patřit již za 339 000 korun. U modelu Lancia Musa lze nyní využít i možnost odpočtu DPH.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).