Menu Zavřít

Akce Sbírej toner přinesla nečekaný úspěch

19. 11. 2010
Autor: profit

Ekologicko-charitativní projekt SBÍREJ-TONER.CZ byl odstartován v loňském roce. Letošní, druhý ročník přinesl téměř půlmilionový výtěžek, který získají vybraná zařízení pečující o mentálně postižené.

Foto: SBÍREJ-TONER.CZ

Jedná se o výtěžek z renovace tonerů. Sběrný rok začal v listopadu 2009 a zakončen byl v říjnu tohoto roku. Do projektu SBÍREJ-TONER.CZ, jehož organizátorem je společnost OTTO Office (CZ) s.r.o., se letos zapojilo 2 632 firem a institucí, například některé městské úřady, školy, knihovny a další společnosti, kterým nejsou charitativní akce cizí, a to nejen z České republiky, ale poprvé i ze Slovenska. Na slavnostním vyhlášení výsledků tohoto druhého ročníku projektu, které se konalo 11. listopadu 2010, byl odstartován nový, třetí sběrný rok.

Za druhý sběrný rok projektu SBÍREJ-TONER.CZ, došlo k nečekanému nárůstu nasbíraných tonerů. Oproti prvnímu ročníku, kdy se sešlo 9956 tonerových kazet, jejich počet v tomto sběrném roce stoupl na 26 468 kusů kazet s výtěžkem 476 245 korun.

Pomáháme těm, kteří naši pomoc potřebují

Druhý sběrný rok nás překvapil. Věřili jsme v úspěch této akce, ale její výsledek byl nad naše očekávání. Firem, které se rozhodly do projektu zapojit přibývá. Prostředky které získáme renovací tonerů pak pomohou těm, kteří naši pomoc skutečně potřebují a nás těší, že jim společně můžeme alespoň touto cestou zpříjemnit život. V každém kraji máme jedno speciální zařízení pečující o mentálně postižené, kterým bude výtěžek předán. Tento rok nás přesvědčil, že jdeme správnou cestou a rozhodně budeme v této aktivitě pokračovat i nadále,“ vysvětlila ředitelka OTTO Office (CZ) s.r.o. Klára Noworytová. „Těší nás, že se nám podařilo do projektu zapojit i naše partnery ze Slovenska a mohli jsme předat výtěžek i jim,“ dodává Noworytová.

Pomoci není tak těžké

Princip projektu spočívá v tom, že se firmy a nejrůznější instituce na stránkách www.sbirej-toner.cz mohou kdykoliv zaregistrovat, poté zdarma dostanou sběrné boxy, do kterých budou dávat vypotřebované tonery z tiskáren. Po naplnění boxů je zajišťován jejich odvoz do vykupující firmy, kde následuje třídění a renovace tonerů. Celý výtěžek z této renovance, ze kterého není odkrojeno nic na pokrytí provozních nákladů, je věnován vybraným zařízením pečujícím o postižené.

Díky vám zmůžeme více

V tomto projektu jsme zapojeni již druhým rokem a jsem překvapeni z tak vysoké částky. Děkujeme za to, že můžeme našim klientům poskytnout více, než jsme čekali,“ uvedl Jiří Kučera, výkonný ředitel organizace POHODA – společnost pro normální život lidí s postižením, která v rámci sociálních služeb v Praze pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením provozuje chráněné bydlení, denní stacionář, osobní asistenci a odlehčovací (respitní) službu.

Nový sběrný rok byl zahájen 1. listopadu 2010. Zapojit se není těžké. Sebemenší pomoc ocení ti, kteří žijí sice ve svém světě, ale jsou naší součástí. Pokud se firmy chtějí do projektu zapojit a pomoci tak nejen ekologii, ale i mentálně postiženým, mohou se zaregistrovat na stránkách www.sbirej-toner.cz nebo zavolat na bezplatnou linku 800 130 100.

Výsledky 2. ročníku projektu SBÍREJ-TONER.CZ podle krajů: Celková částka: 476 245 Kč

BRAND24

Česká republika: Praha – 70 110 Kč; Pardubický – 50 170 Kč; Jihomoravský 45 606 Kč; Středočeský – 40 584; Jihočeský - 33 776 Kč; Olomoucký – 25 441; Liberecký – 24 065 Kč; Moravskoslezský – 22 712 Kč; Ústecký – 22 533; Královehradecký – 22 450 Kč; Plzeňský – 17 727 Kč, Vysočina – 15 815 Kč; Zlínský – 11 441 Kč; Karlovarský – 8 844 Kč.

Slovensko: Bánskobystrický – 40 788 Kč; Bratislavský – 14 546 Kč; Prešovský – 9 637 Kč

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).