Menu Zavřít

Agrární komora zdvojnásobí výši příspěvků

1. 9. 2008
Autor: Euro.cz

Okresní nebo regionální agrární komory budou celostátní Agrární komoře České republiky odvádět dvojnásobnou částku oproti současnosti. Příslušnou změnu příspěvkového řádu nyní předložilo představenstvo Agrární komory k potvrzení vládě. S navýšením už na jaře souhlasil celostátní sněm komory. Od jejího vzniku v roce 1992 dosud nebyla výše členských příspěvků upravována.

Regionální sdružení budou celostátní komoře odvádět čtyři koruny za každý hektar zemědělské půdy obhospodařované jejich členstvem, dosud to byly dvě koruny. Za každý hektar lesní půdy či vodní plochy zaplatí členové dvě koruny namísto dosavadní jedné. Za členy bez půdy odvedou okresní a regionální komory nejméně 30 procent z vybraných příspěvků oproti dosavadním 20 procentům. Zvyšuje se také minimální příspěvek takzvaného členského společenstva, a to z dřívějších 40 tisíc na nejméně 60 tisíc korun.

BRAND24

Výše jednorázového zápisného nového člena se nemění. Právnická nebo fyzická osoba tak nadále platí 500 korun, zájmové sdružení (společenstvo) 5000 korun a případná nová okresní agrární komora pak 10 tisíc korun.

Agrární komora České republiky zastupuje zájmy 103 tisíc členů, jimiž jsou zemědělci, lesníci, potravináři, ale také včelaři a další.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).