Menu Zavřít

Accenture podporuje inovace v oblasti ochrany životního prostředí

18. 11. 2010
Autor: profit

Společnost Accenture se stala architektem inovační soutěže Chytrá řešení pro životní prostředí, vyhlášené Ministerstvem životního prostředí a Akademií věd ČR.

Foto:Martin Siebert

Společnost Accenture se stala architektem soutěže Chytrá řešení pro životní prostředí, jejíž první ročník dnes zahájil ministr životního prostředí Pavel Drobil. Inovační soutěž pro studenty středních a vysokých škol vyhlašuje Ministerstvo životního prostředí a Akademie věd České republiky.

Smyslem soutěže je podpořit mladé lidi se vztahem k ekologii, technologiím třetího tisíciletí, vědě a výzkumu, a na druhé straně přinést praktické projekty zlepšující životní prostředí v České republice. Soutěž pro talenty s příznačným názvem Chytrá řešení pro životní prostředí připravilo ministerstvo ve spolupráci se společnostmi Accenture a Bochemie Group a českými vědeckými kapacitami. Podpoře mladých talentů pro vědu a výzkum v environmentální oblasti přikládají všichni spolupořádající mimořádný význam. Zahájení této soutěže proto dnes proběhlo na půdě AV ČR a předseda Akademie věd prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c., bude také v roli předsedy hodnotitelské komise soutěže.

Naším cílem je oslovit mladé lidi a společně s nimi hledat řešení složitých otázek životního prostředí,“ uvedl ministr životního prostředí Pavel Drobil. „Nechceme ale, aby šlo pouze o soutěž – takových aktivit je dlouhá řada – my chceme podpořit reálné inovace. Toto je tedy pouze první fáze aktivit. Následovat bude burza nápadů, kde získané náměty představíme firemní sféře. Ověření nápadů v praxi potom bude probíhat formou firemních patronátů. Očekáváme přenos nejlepších myšlenek a nápadů mladých lidí do praxe a doufáme, že se tím otevře i možnost dlouhodobější spolupráce resortu životního prostředí s vědou, výzkumem a aplikační sférou,“ doplnil ministr Drobil.

Takovému počinu velice fandím a rád budu u zrodu jistě zajímavých nápadů a podnětů, které budeme v komisi hodnotit,“ říká předseda Akademie věd ČR profesor Jiří Drahoš.

Studenti středních a vysokých škol se mohou do nové soutěže MŽP hlásit s nápady, které souvisí se zlepšeními v těchto kategoriích:

• Technologie pro čištění vod

• Technologie pro snížení emisí

• Recyklace materiálů a odpadů

• Vývoj nových analytických postupů pro detekci škodlivin

Evidence přihlášek bude probíhat na portálu: www.chytra-reseni.mzp.cz.

BRAND24

Společnost Accenture se dlouhodobě věnuje návrhu a vývoji inovativních řešení i podpoře talentů. Proto vítáme možnost podpořit inovační soutěž, zaměřenou na kvalitu životního prostředí,“ dodává Roman Šťáhlavský, ředitel sektoru výrobních odvětví, dopravy, zdravotnictví a veřejné správy Accenture Central Europe, B.V. „Podpora soutěže plně zapadá do naší iniciativy Schopnostmi k úspěchu, reprezentující společenskou odpovědnost Accenture a podporu vzdělávání lidí po celém světě.

Role společnosti Accenture jako architekta soutěže spočívá především v podílu na definici struktury a procesů soutěže a kritérií hodnocení přihlášených projektů. Accenture má rovněž svého zástupce mezi hodnotiteli v obou kolech soutěže.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).