Menu Zavřít

Abramovič s fotoštítem

25. 9. 2009
Autor: Euro.cz

Ruský miliardář si nechává postavit luxusní lodičku

BRAND24

Vidíte tu jachtu? Ano, vlajkovou loď Eclipse ruského miliardáře Romana Abramoviče. Opravdu ji vidíte? Tak si dotyčnou fotku užijte, protože už ji mockrát nespatříte… Pokud to tedy sám boss nedovolí.
Luxusní plavidlo, jež se díky ceně 1,2 miliardy dolarů stalo nejdražšími výletními neckami na světě, má bezpočet vychytávek. Mimo jiné disponuje dvěma heliporty, promítacím sálem, dvojicí bazénů, stahovací střechou (prý kvůli milování pod hvězdami) a dokonce i miniponorkou a protiraketovými skly. Nově si majitel fotbalové Chelsea FC pořídil i rušičku fotoaparátů.
„Abramovič nainstaloval štít proti paparazziům. Hi-tech systém používá laserů, které blokují digitální fotoaparáty,“ napsaly The Sunday Times. Lasery prý „pročesávají“ okolí, a pak do zaměřené čočky vyšlou znehybňující výboj. Neblýskají ovšem pořád, takže přátelé se s jachtou můžou i vyfotit. A v případě, že se blíží pověstný bulvárista, zintenzivní fotoštíty.
Časopis Amateur Photographer se přeptal právníka, zda je aktivní štít – ničící na dálku cizí fotografie – vůbec legální. „Vměšování se či zacházení s cizí věcí, nebo změny jejího stavu, by umožnily fotografovi nárokovat si kompenzace i bez dokládání poškození.“ Ale to je asi drobnost, s níž si Abramovičovi právníci hravě poradí. Laserové „zatmění“, jak zní v překladu jméno 168 metrů dlouhé jachty, by bývala ocenila nebožka princezna Diana, ale jistě i Mirek Topolánek. Jachta, na níž pracují desítky inženýrů, má být hotova 22. prosince. Vypráskaný Děda Mráz tedy u Abramovičových rozhodně nehrozí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).