Menu Zavřít

AAA Auto prodává více aut v komisi

21. 8. 2009
Autor: profit

Největší tuzemská síť autobazarů AAA Auto prosazuje komisní prodej ojetých vozů. Jejich podíl už stoupl od počátku roku pětinásobně na deset procent.

Autor: Jakub Stadler

AAA Auto od poloviny 90. let minulého století vykupuje ojetiny za hotové. V komisi může nabídnout podle mluvčího Vladana Crhy pestřejší škálu vozů včetně modelů, o které není masový zájem. Společnost přitom v nabízených komisních vozech nemá vázané prostředky jako v případě, kdy auto vykoupí.

BRAND24

„Většina zákazníků nadále preferuje výkup svého vozu za hotové s výplatou peněz do několika desítek minut. Roste ale počet těch, které láká komisní prodej a jeho hlavní výhoda - možnost si sám stanovit prodejní cenu. Zřetelné je to hlavně u novějších a luxusnějších vozů,“ uvedl ředitel výkupu AAA Auto Petr Vaněček. Průměrná doba prodeje vozu v komisi se pohybuje okolo 15 až 20 dní.

AAA Auto má 28 poboček v Česku a na Slovensku. V prvním čtvrtletí skupina prodala téměř devět tisíc aut. Firma v loňském roce vykázala ztrátu 870 milionů korun a stáhla se z Maďarska, Polska a Rumunska. Od druhého čtvrtletí je opět zisková.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).