Menu Zavřít

3D domácí videa, zvuk na cesty a hybridní notebook

13. 11. 2010
Autor: profit

Firmy chrlí na trh novinku za novinkou. Po úspěchu Avataru se zdá, že 3D neskončí na smetišti dějin jako marketingový výmysl a tak je dnes již možné zakoupit 3D Full HD kameru. Mimo to si představíme i malý reproduktor na cesty a notebook bez klávesnice.

Foto: Toshiba

Místo klávesnice dva displeje

Toshiba na veletrhu v Japonsku představila nezvyklý přístroj, který má blízko k notebookům. Od nich ho ale odlišují dva displeje. Toshiba Libretto sice váží pouhých 778 gramů, ale zmýlil by se ten, kdo by očekával, že si váha vybrala daň v podobě málo výkonného hardwaru. Zařízení, které svými rozměry (12 x 20 x 3 cm) připomíná spíš diář, překvapí ihned po otevření. Skrývá totiž dva displeje. Oba lze využívat jako pracovní plochu, jeden lze případně proměnit v dotykovou klávesnici. Mimo portu USB a čtečky SD karet potěší hardwarová detekce otáčení obrazu podle toho, zda držíte notebook na výšku nebo šířku, do sítě se můžete připojit přes wi-fi a samozřejmostí je i podpora Bluetooth. Při zapnuté wi-fi vydrží přístroj běžet na baterii asi

3 hodiny. Pokud si na tuhle technickou parádičku děláte zálusk, musíte si hodně pospíšit, do České republiky totiž Toshiba přiveze pouhých 50 kusů!

Silný zvuk z malého reproduktoru

Sweex, nizozemský výrobce lifestylové elektroniky a IT doplňků, uvedl na český a slovenský trh přenosný reproduktor Go Stereo Speaker Bar. Příjemně vás překvapí nejen malými rozměry, ale především silným zvukem, který je podpořený zabudovaným 3,5palcovým subwooferem. Reproduktor je lehký, skladný a může být napájen jak klasickými bateriemi, tak i pomocí USB kabelu. Díky linkovému vstupu pak můžete propojit reproduktory nejen s počítačem nebo notebookem, ale také s vaším mp3 přehrávačem nebo smartphonem. Model je k mání ve třech barevných variantách – v černé, bílé a stříbrné barvě. A to nejlepší na závěr, firma poskytuje na výrobek standardní dvouletou záruku, ale pokud si produkt zaregistrujete online, je záruční doba automaticky prodloužena na 12 let. Cena reproduktoru je kolem 600 korun.

DT24

První 3D videokamera na českém trhu

Po úspěšném nástupu 3D televizorů pronikla technologie 3D i do segmentu videokamer. Panasonic totiž uvedl na český trh první 3D videokameru určenou pro běžné uživatele. Jedná se o model Panasonic HDC-SDT750EP umožňující pomocí speciální předsádky pořizovat videozáznamy s prostorovým zobrazením, které jsou vhodné pro přehrávání na 3D televizorech. Bez této předsádky funguje kamera jako Full HD s běžným 2D záznamem. Mimo to je kamera vybavená řadou pokročilých funkcí a fotoaparátem s rozlišením 14 Mpix. Přístroj slibuje kvalitní záznam, který nadchne i na velké plazmě či projektoru. A díky citlivému snímači a světelnému objektivu si obraz zachovává rozumnou kvalitu i za šera. Za podobně vybavený přístroj se tak cena kolem 30 tisíc korun jeví jako rozumná.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).