Menu Zavřít

Staň se opicí

11. 5. 2016
Autor: Euro

Předseda Strany zelených a pražský komunální politik je zcela evidentně příslibem nových časů, které nás zřejmě neminou. Jeho facebookový komentář k rekordně nízké nezaměstnanosti v Česku překonává zatím vše, co jsme u nás od nové levice slyšeli.

Tahle dobrá zpráva je podle něj špatná, protože pokles míry nezaměstnanosti je způsoben tím, že lidé se mají tak špatně, že musejí pořád pracovat, a navíc se kvůli zlým pravicovým vládám stydí brát dávky v nezaměstnanosti.

Poslední politický produkt pražské kavárny si podle všeho nemyslí, že pracovat je normální, jak soudí lidstvo od okamžiku, kdy mu Bedřich Engels s Karlem Marxem vysvětlili, že člověk vznikl tak, že opici polidštila práce. Nyní má být zřejmě normální relaxovat na trávníku před centrem Klinika zakoupeném do majetku hlavního města za peníze zabavené zločinným kapitalistům, hulit přitom trávu a předčítat si z Bakunina. A čekat, až poslíček ze sociálky přinese dávky ve výši průměrného výdělku.

Reverzního vývoje, kdy by se z člověka bez práce znovu stala opice, se Stropnický zřejmě neobává, nebo mu to naopak vzhledem k ubývajícím druhům primátů na planetě v rámci jeho zeleného přesvědčení vyhovuje.

Co Stropnický udělá s námi ostatními, kteří nejsme schopni zbavit se zaostalého přesvědčení, že práce šlechtí a makat je normální, zatím nevíme. Nicméně vzhledem k tomu, že tak odvážné teze byly moc i pro Vladimíra Iljiče a k tomu jak on a jeho následovníci s takovými jako my dokázali zatočit, lze soudit, že nás, věru, nečekají hezké časy.


Přečtěte si další komentáře Pavla Párala:

Zbytečné vytí na vlky

BRAND24

Sázka na Bretschneidery

Rozpočet startuje k volbám

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).