Menu Zavřít

Jak důležité je míti Martina aneb Když armáda pomáhá ANO

7. 10. 2017
Autor: Euro

Ministr dopravy Dan Ťok jde do voleb. V Karlovarském kraji vede kandidátku ANO. A tak když budou mít v úterý na tamějším letišti tiskovku ministr obrany a náčelník generálního štábu, zúčastní se jí taky.

Martin Stropnický se pyšní titulem nejdéle sloužícího českého ministra obrany od roku 1993. Jeho éra v čele resortu se však velmi rychle krátí. Nic mu ale nebrání v tom, aby ještě na poslední chvíli pomohl svým stranickým kolegům v předvolební kampani. Aktuálně Danu Ťokovi.

O co jde? V úterý 10. října to bude na karlovarském letišti velké. Stropnický společně s náčelníkem generálního štábu Josefem Bečvářem oznámí zapojení tamější přistávací plochy do nově budovaného systému záložních letišť. A navrch by měli ohlásit, že v regionu vznikne nová vojenská posádka.

To jsou prostě samé dobré zprávy, které musí lidi v regionu potěšit. Radost jistě udělají i karlovarské hejtmance Janě Vildumetzové (ANO), jež také dorazí. Možná jí pomůžou ve volbách. Do Sněmovny kandiduje ze čtvrtého místa.

Smetanu z vojenské kuchyně nechce slíznout pouze ona. Body potřebuje sbírat i Dan Ťok, ministr dopravy za ANO. Shodou náhod vede karlovarskou kandidátku. Co by pro úspěch neobětoval, na tiskovce se tedy před fotoaparáty a kamery postaví i on.


O volební kampani čtěte více v sekci Volby 2017:

Já už jdu. Strach z migrace povolal do politiky i Františka Ringo Čecha

Na Míru si pivo nedávej! TOP 09 bojuje o přežití, má stejný volební potenciál jako Okamura

Noví sponzoři Pirátů: na kampaň přispěl miliardář Dejčmar i internetový byznysmen Barta

Komentář: Kšaft umírající matky ČSSD


Martin Stropnický má pro účast svého kolegy Ťoka jednoduché vysvětlení: o žádnou předvolební kampaň nejde, je to přece ministr dopravy. Jasně, takové reakci se dá rozumět v případě, kdyby letiště provozoval jeho resort. To ovšem funguje pod správou společnosti zřízené Karlovarským krajem.

Ťokova přítomnost vedle Bečváře a Stropnického by se možná dala obhájit tím, že v následujících dnech objede s armádou i všechna záložní letiště v ostatních krajích, s nimiž vojsko počítá. Nic takového se však neplánuje.

BRAND24

Babišovo hnutí ANO úterní estrádou opět dokáže, jak rychle se naučilo využívat svou politickou moc. Jen úloha Josefa Bečváře bude na letišti tragikomická. Bude to on, kdo udělá stafáž politikům z ANO.

Přečtěte si další komentáře autora:

Budeme tleskat, nebo brečet?

Dohoda z Letné

KSČM aneb Když Se Černý Mýlí

Pane ministře, na slovíčko

Krátká paměť pana generála

Hodonínský zázrak. Městem se procházel voják tmavé pleti

Už jste to podepsal, pane náměstku?

Česká ruleta

Máte transportér? A mohl bych ho vidět?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).