Menu Zavřít

Hodonínský zázrak. Městem se procházel voják tmavé pleti

19. 8. 2017
Autor: Euro

V minulých dnech dorazila ze Slovácka neskutečná zpráva. Do Hodonína dorazil černošský pár, a aniž by kohokoliv požádal o povolení, vyšel si na procházku.

Situaci jako ze sci-fi filmu zachránil až bývalý hodonínský místostarosta Roman Sedlačík. Proti dvojici nejdřív odvážně vyrazil sám a začal zjišťovat, co v jeho milovaném městě dělají a odkud jsou. Jako správný zastupitel měl u sebe i telefonní číslo na šéfa místních strážníků, kterému pohotově zavolal, aby na místo vyslal hlídku. Měla podivné návštěvníky legitimovat.

Šerifové ovšem dorazili pozdě. Oba lidé už byli pryč, udatný Sedlačík je nedokázal zastavit sám. Už se tedy nedozvíme, jak je možné, že cizinci pronikli do krásného jihomoravského města, a ani to, kde všude se procházeli.

Že pan Sedlačík jednal správně a prokázal se jako hodonínský rek, potvrzuje i několik dnů staré zjištění. Ten černošský muž byl příslušník americké armády sloužící v Německu, jeho manželka, také Američanka, vede nadaci na podporu dětí v Ugandě. Do Hodonína prý dorazili na osobní pozvání i se svými dvěma dcerami. Prostě podivné existence, které nemají na mírumilovném Slovácku co pohledávat.

Tak, a teď vážně.

Jestli někdo Sedlačíkovo extempore hraničící s hysterií dítěte, kterému kamarád šlápl do bábovičky na písku, vysvětluje jeho členstvím v obskurní straně, plete se. Právo na existenci má každé hnutí a strana, která respektuje zákony. Pokud je tu ovšem parta lidí, kteří si vynucují neexistující pravidla a navrch bezdůvodně šikanují druhé, existovat nemá.


Čunek chce Romy léčit prací. Čtěte komentář Petra Holce

 Petr Holec


Poté, co se ukázalo, že Sedlačíkovými oběťmi byli americký voják a jeho manželka, třeba poslankyně Jana Černochová vyzvala české ministry zahraničí a obrany, aby se turistovi omluvili. Fajn.

Nicméně tahle žádost měla zaznít hned ve chvíli, kdy z Hodonína dorazily první zprávy. A nikoliv až o několik dnů později, když se ukázalo, že jde o příslušníka US Army. Vždyť je přece úplně jedno, jestli to byl pilot vrtulníku, mariňák, realitní makléř nebo prodavač zmrzliny.

Když teď víme, komu Sedlačík zpestřil výlet na Moravu, měla by následovat reakce. Nestačí, že se zastupitel zesměšnil a pošramotil pověst Hodonína. Mám jiný návrh.

Během pár dnů začne v Česku velké alianční cvičení Ample Strike, kam dorazí i desítky příslušníků US Army. Sedlačík by mohl začít tím, že každý večer Američanům naleští boty a ráno ustele postele. A cestou zpátky se může zastavit v Praze a spolu se strážníky na Václavském náměstí dávat rady turistům všech národností.

BRAND24

Mám za to, že pro člověka, který si Afričana v Česku představuje jako Mirečka z filmu Jak básníci přichází o iluze, to bude poučný výlet.

Přečtěte si další komentáře Ondřeje Stratilíka:

Už jste to podepsal, pane náměstku?

Česká ruleta

Máte transportér? A mohl bych ho vidět?

Letní generálovrat

Generálův odkaz


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).