Třiatřicet jednotek hořkosti - Euro.cz

Předplatné

  • 49x týdeník Euro
  • 30x Speciál
  • Přístup k premium článkům
  • Web bez reklam
  • Týdeník v elektronické podobě
Výhody předplatného

Přihlášení

Třiatřicet jednotek hořkosti

,
Třiatřicet jednotek hořkosti
Zdroj: Euro.cz

Nový ležák Budvar 33 je v regálech obchodů od 1. dubna Milovníci dobrého piva mají další důvod k radosti. Nový a hořký ležák, který národní pivovar Budějovický Budvar začal vyrábět na začátku loňského roku jako čistě sudové pivo, je nově k dostání i v láhvích a plechovkách. „Reakce v hospodách, ale třeba i na letních festivalech byla velmi dobrá. Čím dál víc zákazníků se ptalo, kde může náš hořký ležák ochutnat, a to pro nás byl signál, že Budvar 33 do láhví a plechovek určitě patří,\" vysvětluje Petr Dvořák, generální ředitel budějovického budvaru.

Hlavním poznávacím znamením nového ležáku je jeho hořkost. Podle stupnice IBU (International Bitterness Units) je na úrovni 33 (odtud i název piva), což z něj dělá vůbec nejhořčejší produkt národního pivovaru.

Pro srovnání - emblematický ležák Budweiser Budvar Original dosahuje hodnoty 22 jednotek IBU, světlé výčepní pivo Budweiser Budvar Classic jen 20 a silný speciál Bud Strong zase 26.

„Chtěli jsme pivaře potěšit i v téhle těžké době,“ popisuje Aleš Dvořák, obchodní sládek Budějovického Budvaru, proč se nové láhve a plechovky objevují v regálech obchodů právě nyní.

Právě on spolu s budějovickým sládkem Adamem Brožem stojí za recepturou Budvaru 33. „Je hořký, a to především díky českému chmelu Agnus, který patří k jedněm z nejvíce hořkých odrůd vůbec. Třiatřicítka je zajímavá sladem Crystal Light, který se používá především do svrchně kvašených piv,“ přibližuje Brož.

Nová cesta

Když se má ředitel Petr Dvořák vrátit na úplný začátek, kdy národní pivovar uvažoval,…

Článek je součástí sekce Premium a je dostupný jen pro předplatitele

Už máš předplatné?

Chci se stát předplatitelem

Délka předplatného



  • 49x týdeník Euro
  • 30x Speciál
  • Přístup k premium článkům
  • Web bez reklam
  • Týdeník v elektronické podobě

Způsob platby


Kam doručíme časopis?

Doručovací údaje

Fakturační údaje

Firemní údaje