Menu Zavřít

Zrychlený pád

28. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Deutsche Telekom

BRAND24

BONN, BERLÍN (Bloomberg, mtc) - Rekordní ztrátu ve výši 3,9 miliardy eur za první pololetí letošního roku oznámila minulý týden společnost Deutsche Telekom, největší evropská telekomunikační firma. Do nelichotivého hospodářského výsledku se promítly především ztrátový prodej podílu ve France Télécomu a odpis části investice do firmy VoiceStream.
Hlavním úkolem současného šéfa Deutsche Telekomu Helmuta Sihlera je snížení dluhu společnosti ze současných 64 miliard eur na 50 miliard. Jednou ze zvažovaných cest k tomuto cíli může být i prodej společnosti VoiceStream Wireless. Tuto společnost koupil německý gigant v loňském roce za 35 miliard dolarů, čímž bývalý generální ředitel Deutsche Telekomu Ron Sommer uskutečnil největší akvizici své kariéry. Prodávat by se měly i sítě kabelové televize. Sihler chce navíc šetřit peníze na nákladové straně bilance a chystá propuštění 22 tisíc zaměstnanců.
Sihlera nepotěšila ani společnost Teles, výrobce vysokorychlostního telefonního vybavení pro technologii DSL. Ta totiž minulý čtvrtek oznámila, že žaluje Deutsche Telekom za zneužití svých patentových práv.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).