Menu Zavřít

Zrušte prodej

8. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Královopolská

CONTENT24

PRAHA (foj) – Spor o privatizaci společnosti Královopolská neskončil ani poté, co se vláda rozhodla prodat firmu Královopolské Ria. Jeden z neúspěšných privatizačních zájemců, firma CMM Elektro, se totiž hodlá obrátit na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
„Ano, v nejbližších dnech podáme na úřad podnět. Výsledky privatizace chceme zrušit. Momentálně ještě dolaďujeme některé záležitosti,“ reagoval na dotaz týdeníku EURO Miroslav Kajňák z Eunigue Partners, která CMM v kauze zastupuje. Ten upozorňuje, že meziresortní komise privatizaci nezvládla technicky, právně ani organizačně, a to především její druhé kolo. „Předpokládáme, že právo na účast ve druhém kole měli i účastníci toho prvního, které komise loni v prosinci zrušila,“ uvedl.
Kajňák tvrdí, že právě druhé kolo postrádalo známky serióznosti. „Veškeré potřebné dokumenty poslala komise prostřednictvím e-mailu s odkazem, že oficiální materiály jsou u nich k nahlédnutí,“ vysvětluje své výtky na adresu tendru. S takovou elektronickou zprávou lze prý jen těžko pracovat v oficiální privatizaci, protože není ověřena ani elektronickým podpisem. „Potom se můžete jen dohadovat, zda příloha, kterou jste měli vyplnit v e-mailu, byla či nikoliv,“ dodává Kajňák. Z informací, které má týdeník EURO k dispozici, vyplývá, že podobné odvolání k ÚOHS připravují i další neúspěšní zájemci, mimo jiné Brass a Slovácké strojírny.
Vláda ve středu 17. března rozhodla o prodeji Královopolské zmíněné Královopolské Ria. Jednání kabinetu se nezúčastnil premiér Vladimír Špidla, který byl v té době v zahraničí. „Špidla volal, aby bylo jednání o Královopolské z jednání vlády 17. března staženo. Nikdo jej však nevyslyšel a kabinet nakonec rozhodl tak, jak rozhodl,“ sdělil týdeníku EURO zdroj blízký jednání.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).