Menu Zavřít

ZPRÁVY TÝDNE

15. 1. 2002
Autor: Euro.cz

7. - 11. 1. 2002

Drahý špás Motoroly
Telekomunikační gigant Motorola musí zaplatit věřitelům zkrachovalého projektu Iridium (celosvětová telekomunikační síť fungující přes satelity) tři sta milionů amerických dolarů. Rozhodl tak soud na základě garancí a podílu Motoroly v Iridiu. Peníze bude inkasovat banka J.P. Morgan Chase.

Ještě rychlejší takt
Společnost Intel uvedla procesor Intel Celeron s taktovací frekvencí 1,30 GHz. Tento desktopový procesor je založen na výrobní technologii 0,13 mikronů a představuje nejrychlejší procesor Intel pro trh s cenově dostupnými počítači.

Počítače netáhnou
Druhý největší online prodejce počítačů na světě Gateway oznámil nižší tržby, než analytici očekávali. Místo 1,39 miliardy dolarů dosáhly tržby ve čtvrtém čtvrtletí jen 1,16 miliardy. Předtím firma naladila trhy zprávou, že vývozy ve sledovaném období mezičtvrtletně vzrostou. Skutečnost však přinesla pokles o patnáct procent.

O tvorbě webu
Společnost Borland Software uvedla na trh nový interaktivní kurs s názvem RADical Web Services for e-Business, první e-Learning řešení zaměřené na zákazníky, kteří chtějí rychle dosáhnout vysoké produktivity v oblasti webových služeb. Nový kurs je nabízen formou multimediálního CD-ROM jako instruktážní program.

Microsoft u soudu
Federální soudkyně Colleen Kollar-Kotellyová zamítla žádost softwarové společnosti Microsoft o odklad soudního řízení, které má určit podobu antimonopolních sankcí proti firmě. Soudkyně rozhodla, že platí původní rozvrh, stanovující stání na 11. března, zatímco Microsoft žádal na přípravu čtyři měsíce navíc.

BRAND24

Komplexní nabídka
Společnosti Media Online a Teleglobe založily konsorcium pro poskytování komplexních komunikačních řešení pro malé a střední firmy. Mezi produkty konsorcia patří připojení na internet, pronájem serverů a prostoru pro webové aplikace, vývoj e-commerce řešení či registrace internetových domén.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).