Menu Zavřít

Zprávy týdne

7. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Obchod a služby

Cestovky bez zájmu
Koncem týdne v Praze proběhl jedenáctý ročník veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Zúčastnilo se ho 868 firem, což je asi o pět procent méně než loni. Na menším zájmu cestovek se prý podepsaly loňské teroristické útoky a nedostatek peněz tuzemských regionů na vlastní prezentaci.

Fischer látá ztráty
Po roce 2000, kdy skupina firem Václava Fischera dosáhla ztráty přes 637 milionů korun, dosáhla loni zisku pětasedmdesáti milionů korun, a letos počítá dokonce s čtvrtmiliardovým profitem. Kladné hospodaření a další kapitál ze soukromých zdrojů mají letos vrátit hodnotu vlastního jmění Fischerových firem do červených čísel.

Charterovým letům kraluje Čedok
Dceřiná firma Čedoku Travel Servis loni přepravila milion pasažérů, a je tak jedničkou na trhu charterových letů. České aerolinie v daném segmentu přepravily 450 tisíc lidí, konkurenční Fischer Air je se 436 tisíci cestujícími třetí. Zatímco u Fischera zaznamenali minimální meziroční růst, Travel Servis obsloužil o třicet procent více zákazníků než před rokem.

Prima bez banky
GES Holding Ivana Zacha se dohodl s ČSOB na příměří: namísto soudních sporů si Zach ponechá televizi Prima a banka získá kontrolu nad pojišťovnou a penzijním fondem bývalé IPB.

Personalisté tratí kvůli teroru
O šest procent na 702 milionů švýcarských franků klesl čistý zisk personální agentury Adecco. Důvodem byl propad klíčového trhu v USA po zářijových útocích.

BRAND24

Záchranný plán
Bankrotující Kmart v rámci své restrukturalizace snížil počet divizí z dřívějších šesti na pět – čtyři geografické (západní, jihovýchodní, severovýchodní a mezinárodní) a pátou pro řízení velkých prodejních středisek Super Centers. Kolik z 2100 obchodů zavře a zda propustí nějaké zaměstnance, zatím firma neoznámila.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).