Menu Zavřít

Zprávy týdne

28. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Obchod a služby

Dluhy Novy na prodej
Česká konsolidační agentura vypsala zrychlené výběrové řízení na prodej pohledávek České produkční 2000, servisní firmy Novy. Dluhy představují 370 milionů korun, hlavní podmínkou tendru, trvajícího do poledne středy 28. srpna, je cena.

Šetříme na oblečení
Loni utratila průměrná žena 4790 korun za oblečení, zatímco před pěti lety to bylo 6254 korun; muže stály oděvy loni 4234 korun a v roce 1997 5596 korun. Vyplývá to z průzkumu časopisu TextilŽurnál. Přesto podle Asociace textilního, oděvního a kožedělného průmyslu meziročně vzrostly tržby odvětví o 3,2 procenta na 75,5 miliardy korun.

Posmrtný propad
V pondělí 19. srpna zemřel švédský zakladatel bezplatných novin Metro Jan Stenbeck. Hned druhý den zamířily dolů hodnoty akcií jeho mediálních a telekomunikačních firem. Uskupení Kinnevik ztratilo 18 procent, firma Tele2 kolem devíti procent, mediální Modern Times Group přišla o čtrnáct procent své hodnoty a vydavatelství Metra zlevnilo o jednadvacet procent. Na Stenbeckovo křeslo by podle agentury Reuters mohla usednout jeho pětadvacetiletá dcera Cristina.

BRAND24

Volejte senátorovi!
Ředitel televize Nova Vladimír Železný ohlásil svůj zájem o senátorské křeslo. Kandiduje na Znojemsku za sdružení Nezávislých. V případě zvolení, které je velmi pravděpodobné, tak získá imunitu proti obviněním z poškozování věřitelské společnosti CME.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).