Menu Zavřít

Zprávy týdne

30. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Obchod a služby

Respekt mění majitele
Vlastník vydavatelství R-Presse Karel Schwarzenberg hledá nového investora pro týdeník Respekt. Týdeníku EURO to potvrdila ředitelka firmy Anna Soumarová. Loňská valná hromada vydavatelství snížila základní kapitál z 28,1 milionu na 290 tisíc korun, aby uhradila podnikatelské ztráty.

Dražší kabely
O osm až patnáct procent zvýší od října ceny za kabelovou televizi společnost TES Media. Účastnický poplatek zdraží o deset korun na 99 korun, základní programová nabídka vyjde na 300 korun. Vyšší ceny firma vysvětluje podražením programových a autorskoprávních poplatků.

Argentina zlobí, Česko šlape
Nizozemská centrála maloobchodního řetězce Royal Ahold ohlásila poprvé za deset let ztrátu. Letošní druhý kvartál skončila s čistou ztrátou 197,5 milionu eur, přičemž na vině byly vyšší náklady spojené s problémy v Argentině. Naopak tuzemský Ahold Czech Republic zřejmě vedení firmy udělal radost. Minulý týden zveřejnil svoji poslední účetní závěrku: loni se dostal do černých čísel, když skončil profitem 22,35 milionu korun, zatímco předloňská ztráta činila 160,9 milionu.

BRAND24

Vliv na Nově nikdo nekoupil
O koupi pohledávky České konsolidační agentury ve výši 370 milionů korun za servisní firmou Novy Česká produkční 2000 se nepřihlásil žádný zájemce. Vedení agentury zatím o dalším osudu pohledávky nerozhodlo, její mluvčí však uvádí, že Nova dluhy řádně splácí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).