Žlutá ponorka

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Zajímavá kombinace koktejlového baru a poměrně luxusní restaurace oživuje centrum Českých Budějovic

Žlutá ponorka je po dlouhé roky nejznámějším budějovickým barem. Od loňského léta je ale nová, krásná a na úplně jiném místě. A už to není jen bar, ale i restaurace. Čistě jako koktejlový bar by se podle našich měřítek do první desítky nedostala, jako restaurace má ale v jižních Čechách hodně co nabídnout. Navíc spojení dobrého jídla a dobrých drinků u nás stále není příliš obvyklé, přestože se nabídka koktejlů na lístcích restaurací objevuje čím dál častěji.

Zajděte si tedy na zajímavé jídlo a dejte si aperitiv nebo digestiv na baru, bude vás to bavit.

Ponorka otevírá své dveře hostům až v 19 hodin, takže tu můžete zvládnout jen večeři v hezkém salonku, který navazuje na bar. Interiér je designově povedený, stejně tak jako je povedená a promyšlená nabídka jídel. Nejedná se o malá barová jídla koncipovaná jako doplněk k drinkům, ale o plnohodnotný výběr rozdělený na malé pokrmy vhodné jako předkrmy, velké pokrmy alias hlavní jídla a k nim dezerty a tapas, které se hodí k drinkům, ale potěší i samostatně. Řízečky z vepřové panenky si sice běžně pod označením „tapas“ nepředstavím, ale copak někdo dokáže řízkům odolat? Názvu naopak skvěle dostojí španělské ančovičky na opečeném chlebu s grilovaným citronem.

Šéfkuchař Adam Hoďánek každým jídlem dokazuje, že je kreativní, nechal se inspirovat jídlem celého světa a umí vařit. Někdy toho ale na talíři kombinuje až příliš. Co by obstálo samostatně, je v kombinaci s něčím dalším tak trochu navíc. To byl třeba případ dobře ochuceného marinovaného lososa, s jehož chutí bojovalo ananasové kari. Každá složka zvlášť byla velmi dobrá, dohromady ale úplně nešly. Ve skutečnosti jsou to ale spíše drobné výhrady. Moc mě bavily krokety z bažanta s karamelizovaným celerem a celerovým pyré a zprudka opečeným zelím. Lehké, ale trochu náročné na důstojnou konzumaci byly pohankové placky s teriyaki kachnou, okurkou a jarní cibulkou jako variace na pekingskou kachnu.

Po jídle doporučuji přesunout se na bar. Skvělé pozorné obsluze totiž může milý barman dobře konkurovat. Vybírat můžete ze stručného koktejlového menu a mnoha lahví přímo před vámi. Drink na přání není pro barmana problém, ale radost.

Radost je i návštěva Žluté Ponorky.

Žlutá ponorka – Poetic Cocktail Bar ? Česká 66, České Budějovice

? t: +420 386 352 458, +420 724 318 850 ? e: info@barzlutaponorka.cz, rezervace@barzlutaponorka.cz ? www.barzlutaponorka.cz ? šéfkuchař: Adam Hoďánek


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Finance
Kolik si do konce roku vložit na penzijko, stavebko a životko?
Akcie Apple a Alphabet vymazaly letošní zisky
Jak si vyřídit živnostenský list a kolik to bude stát?
Kdy potřebujete návrh vkladu do katastru nemovitostí? Jde to online?
Zdražil váš dodavatel? Právě teď můžete bezplatně odejít
Auta
Jízdní dojmy: Autobusy Isuzu
Volkswagen Atlas Cross Sport: Další SUV s karoserií „kupé“ se představuje v sériové podobě
Kvíz: Poznáte auto jen podle fotky zadního světla?
CNG autobusy Solaris pro Paříž
Nová Mazda3 se ukázala v Praze. Jen dva týdny po světové premiéře v L.A.
Technologie
Cnews FM: Produkty od Googlu mizí, herní obchody přibývají [podcast]
Subnautica navždy zdarma: parádní dárek nově spuštěného Epic Games Storu
Tohle je 25 nejhorších hesel roku 2018. Stále vede 123456
Xbox Game Pass jen za polovinu. Za 1500 Kč můžete hrát 100+ her po celý rok
Stáhněte si zdarma hry Lego The Hobbit a Full Throttle Remastered
Hry pro příležitostné hráče