Žlutá ponorka

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Zajímavá kombinace koktejlového baru a poměrně luxusní restaurace oživuje centrum Českých Budějovic

Žlutá ponorka je po dlouhé roky nejznámějším budějovickým barem. Od loňského léta je ale nová, krásná a na úplně jiném místě. A už to není jen bar, ale i restaurace. Čistě jako koktejlový bar by se podle našich měřítek do první desítky nedostala, jako restaurace má ale v jižních Čechách hodně co nabídnout. Navíc spojení dobrého jídla a dobrých drinků u nás stále není příliš obvyklé, přestože se nabídka koktejlů na lístcích restaurací objevuje čím dál častěji.

Zajděte si tedy na zajímavé jídlo a dejte si aperitiv nebo digestiv na baru, bude vás to bavit.

Ponorka otevírá své dveře hostům až v 19 hodin, takže tu můžete zvládnout jen večeři v hezkém salonku, který navazuje na bar. Interiér je designově povedený, stejně tak jako je povedená a promyšlená nabídka jídel. Nejedná se o malá barová jídla koncipovaná jako doplněk k drinkům, ale o plnohodnotný výběr rozdělený na malé pokrmy vhodné jako předkrmy, velké pokrmy alias hlavní jídla a k nim dezerty a tapas, které se hodí k drinkům, ale potěší i samostatně. Řízečky z vepřové panenky si sice běžně pod označením „tapas“ nepředstavím, ale copak někdo dokáže řízkům odolat? Názvu naopak skvěle dostojí španělské ančovičky na opečeném chlebu s grilovaným citronem.

Šéfkuchař Adam Hoďánek každým jídlem dokazuje, že je kreativní, nechal se inspirovat jídlem celého světa a umí vařit. Někdy toho ale na talíři kombinuje až příliš. Co by obstálo samostatně, je v kombinaci s něčím dalším tak trochu navíc. To byl třeba případ dobře ochuceného marinovaného lososa, s jehož chutí bojovalo ananasové kari. Každá složka zvlášť byla velmi dobrá, dohromady ale úplně nešly. Ve skutečnosti jsou to ale spíše drobné výhrady. Moc mě bavily krokety z bažanta s karamelizovaným celerem a celerovým pyré a zprudka opečeným zelím. Lehké, ale trochu náročné na důstojnou konzumaci byly pohankové placky s teriyaki kachnou, okurkou a jarní cibulkou jako variace na pekingskou kachnu.

Po jídle doporučuji přesunout se na bar. Skvělé pozorné obsluze totiž může milý barman dobře konkurovat. Vybírat můžete ze stručného koktejlového menu a mnoha lahví přímo před vámi. Drink na přání není pro barmana problém, ale radost.

Radost je i návštěva Žluté Ponorky.

Žlutá ponorka – Poetic Cocktail Bar ? Česká 66, České Budějovice

? t: +420 386 352 458, +420 724 318 850 ? e: info@barzlutaponorka.cz, rezervace@barzlutaponorka.cz ? www.barzlutaponorka.cz ? šéfkuchař: Adam Hoďánek


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Co si pojistit před cestou do zahraničí?
Šmejdi v energetice lákají do aukcí nebo na dárky. Lidé platí tisíce korun
Otec dětí odmítá platit výživné. Co můžete dělat?
6 zásadních rozdílů mezi předčasným důchodem a předdůchodem
Kolik peněz si vyděláte, až odjedete na dovolenou?
Auta
Cena za rychlost: Kde dostanete nejlepší čas 0-100 km/h za…
Tatra 700: Poslední osobní Tatrovka byla ve své době nejrychlejším českým autem
Aféra Dieselgate: Německé úřady zadržely šéfa automobilky Audi
Nové Suzuki Jimny je takový malý a levný Mercedes-Benz třídy G
Pět vozů značky Škoda, ze kterých budou dobré a spolehlivé ojetiny
Technologie
AMD: APU budou mít nové ovladače méně často, aktualizace jen jednou za tři měsíce
Proč kopačky Lionela Messiho vypadají na různých televizorech jinak?
Zprávy pro Android přináší posílání SMS z počítače a snadné kopírování bezpečnostních kódů
Microsoft je s April Updatem spokojený, takže opatrnější řízená distribuce končí
Konference mDevCamp 2018 propojila vývojářskou komunitu a nabídla přes 20 přednášek [report]
Hry pro příležitostné hráče