Menu Zavřít

Zlatá pro PSJ

1. 6. 2012
Autor: Euro.cz

stavebnictví

BRAND24

Budova Main Point Karlin společnosti PSJ Invest byla vyhlášena nejlepší kancelářskou budovou světa, postavenou v loňském roce. Je to vůbec poprvé v historiii, kdy český projekt zvítězil v této kategorii. Stalo se tak minulý čtvrtek na světovém veletrhu MIPIM ve francouzském Cannes.
Cenu MIPIM Awards získala budova mezi více než stovkou projektů ze 47 zemí světa. V kategorii Nejlepší kancelářský a obchodní projekt se Main Point Karlin utkal s britským projektem Heron Tower a nizozemskou budovou TNT Center.
„Zelená“ budova Main Point Karlin, kterou navrhl architektonický ateliér DaM, vyniká hlavně svým technologickým vybavením. Mezi architektonické zajímavosti patří výrazné fasádní pilíře, které fungují jako slunolamy nebo chlazení budovy za pomoci říční vody. Větrání v budově zajišťuje systém indukčních jednotek, které nevydávají žádný hluk. Díky francouzským oknům na celou výšku podlaží má budova velmi prosvětlené kanceláře.
Main Point Karlin získal již v minulém roce nejvyšší ocenění v rámci evropské realitní soutěže International Property Awards, pořádané ve spolupráci s Google, The New York Times a Bloomberg Television.
V minulosti v soutěži zvítězily již tři české projekty, i když v jiných kategoriích – v roce 1994 Vinohradská tržnice, roku 2001 hotel Four Seasons a v roce 2008 projekt Amazon Court.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).