Menu Zavřít

Zisky rostly

5. 8. 2004
Autor: Euro.cz

Telekomunikační trh

BRAND24

PRAHA (hns) - Českým telekomunikačním operátorům se i v prvním pololetí dařilo. Největší mobilní operátor, Eurotel, vykázal čistý profit 3,8 miliardy korun, což je téměř tolik jako za stejné období loni.
Výraznější zvýšení zisku se podařilo tuzemské trojce na trhu, společnosti Český mobil, která provozní zisk zvedla o polovinu na dvě miliardy korun. Kromě zisku dokázala firma navýšit i počet klientů, kterých přilákala o 25 tisíc více než konkurenční Eurotel. „Odhadujeme, že jsme ve druhém čtvrtletí získali přibližně čtyřicet procent z celkového počtu nově aktivovaných zákazníků, také se nám podařilo zvýšit počet tarifních zákazníků v našem portfoliu z 41 na 45 procent,“ komentovala pololetní výsledky generální ředitelka Českého mobilu Karla D. Stephens. T-Mobile zveřejní svoje výsledky 12. srpna.
Zatímco mobilní operátoři si vedli dobře, poskytovatel pevných linek a matka Eurotelu, Český Telecom, zaznamenal méně oslnivé výsledky - výnosy z pevných linek, dominantního sektoru výnosů společnosti, se meziročně snížily o sedm procent na 17,4 miliardy korun. Tento propad nevyrovnaly ani rostoucí příjmy z poskytování internetu a datových služeb, které meziročně poskočily o šestnáct procent na 1,7 miliardy korun. Českému Telecomu přesto stoupl v prvním pololetí čistý zisk téměř o polovinu na 3,3 miliardy korun, za tímto výsledkem však stojí především stoprocentní započítání výsledků dceřiné společnosti Eurotel.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).