Menu Zavřít

Zdvojnásobení výroby

14. 6. 2007
Autor: Euro.cz

BAK Hradec Králové

BRAND24

Brzdové automobilové kotouče (BAK) v Hradci Králové zdvojnásobí výrobu a investují necelých 200 milionů korun, čímž roční kapacita produkce dosáhne sedmi milionů kotoučů. Devadesát procent jich firma exportuje. „Investici chceme provést do konce letošního roku,“ říká generální ředitel Rudolf Ursacher.
Hlavními odběrateli jsou společnost TRW, jíž patří značka Lucas, a dále Brembo či Continental. Rozšířením výroby BAK reaguje na rostoucí poptávku evropského automobilového průmyslu a zároveň na zvyšující se technologické standardy. Investice totiž umožní firmě vyrábět brzdové kotouče s vnitřním chlazením, jež jsou ve srovnání účinku s běžnými typy daleko efektivnější.
BAK začal s výrobou už před pěti lety v areálu hradeckých strojíren ČKD Motory, přičemž počáteční investice činila asi čtvrt miliardy korun. Dnes dává podnik práci 170 zaměstnancům, jichž po navýšení produkce ještě deset přibude. Brzdové automobilové kotouče Hradec Králové v loňském roce dosáhly obratu ve výši 374 milionů korun, což v meziročním srovnání znamená růst o šestnáct procent. Zisk dosáhl 7,6 milionu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).