Menu Zavřít

Zavřeli krám

2. 9. 2005
Autor: Euro.cz

Multimarket.cz

BRAND24

PRAHA (oh) - Největší český internetový obchod s potravinami, Multimarket.cz, skončil. E-shop, který v dobách své největší slávy vyřizoval několik desítek objednávek denně, již nabízí jen výprodej vlastního vybavení. Internetový obchod přestal prodávat již před několika týdny, kdy se návštěvníkům stránek www.multimarket.cz místo portfolia zboží zobrazilo oznámení: „Vážení zákazníci, provoz našeho obchodu je z technických důvodů dočasně přerušen. Omlouváme se a děkujeme za pochopení. Vedení společnosti.“ Minulý týden toto prohlášení vystřídala nabídka výprodeje chladicích a mrazicích boxů ze skladů Multimarketu a automatů na stáčení balené vody, jejichž prodeji se obchod rovněž věnoval.
Zdroje týdeníku EURO hovoří o tom, že majitelé chtěli prodat e-shop silnému maloobchodnímu řetězci, přičemž velkým zájemcem měla být především česká pobočka společnosti Tesco. „Bohužel, nemám k dispozici informace, že by se o odkupu Multimarketu jednalo. Tesco s internetovým prodejem v Česku do budoucna počítá, ale bude to až ve chvíli, kdy si budeme jisti, že si naši zákazníci takovýto způsob prodeje žádají,“ řekla týdeníku EURO mluvčí Teska Jana Matoušková.
Z informací týdeníku EURO je zřejmé, že společnost Euroservis CZ, která obchod provozovala, je již v likvidaci. Euroservis CZ má podle internetové verze obchodního rejstříku základní kapitál ve výši deset milionů korun. 20procentním vlastníkem firmy je Václav Kubát, Moskvan Alexander Sergeev drží 4,2procentní podíl, majoritních 75,8 procenta ovládá další ruský občan, Iakov Khvatov, který však údajně trvale žije v New Yorku. Ředitelem firmy sídlící v Praze Hloubětíně byl do 30. června letošního roku Pavel Kocourek.
Úpadek největšího českého internetového obchodu s potravinami prý způsobily příliš vysoké investice do vybavení, které za dobu existence Multimarketu měly přesáhnout 70milionovou hranici.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).