Menu Zavřít

Zavíráme

3. 12. 2004
Autor: Euro.cz

Unilever ČR

BRAND24

PRAHA (hns) - Jeden z nejvýznamnějších tuzemských výrobců potravin, společnost Unilever, uzavře závod v Zábřehu na Moravě a v průběhu příštího roku soustředí svoji produkci do továrny v Nelahozevsi. K rostlinným tukům a pomazánkovým krémům tam proto v průběhu roku 2005 přibude výroba majonéz značky Hellmann's, naopak mýdla a kosmetika budou z Nelahozevsi přemístěny do zahraničních provozů koncernu Unilever. Kromě toho v Česku skončí produkce instantních směsí značky Knorr, které se rovněž vyrábějí v Zábřehu. „Soustředění potravinového portfolia do jedné lokality umožní snížit výrobní náklady a zvýšit konkurenceschopnost na evropském trhu. Přesun do Nelahozevsi bude ukončen na konci roku 2005,“ komentovala ukončení výroby v Zábřehu generální ředitelka Unilever ČR Cornelia Roettgerová.
V důsledku restrukturalizace odejde v příštím roce ze společnosti přibližně čtvrtina zaměstnanců, tedy zhruba 350 lidí. Míra nezaměstnanosti na Šumpersku přitom koncem října dosáhla 11,4 procenta. „Přijaté řešení především zaručuje jasnou perspektivu pro náš výrobní závod v Nelahozevsi. Plně si uvědomujeme důsledky tohoto rozhodnutí v sociální oblasti a jsme připraveni všem našim zaměstnancům aktivně pomoci. Připravili jsme sociální program zahrnující všestrannou podporu při hledání nového zaměstnání. Vybraným zaměstnancům bude nabídnuta příležitost na jiných pracovištích společnosti Unilever ČR. Odcházejícím zaměstnancům připravíme osvědčení o absolvovaných školeních a trénincích, které jim usnadní hledání nového zaměstnání,“ dodala Roettgerová.
Závod v Zábřehu na Moravě získal Unilever v roce 2001 v rámci celosvětové fúze s koncernem Bestfoods.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).