Menu Zavřít

Zatopeným půjčují auta

23. 8. 2002
Autor: Euro.cz

VW a Škoda Auto

CONTENT24

PRAHA (han) - Se zajímavou humanitární akcí přispěchal minulý týden koncern Volkswagen a také jeho dceřiná firma Škoda Auto. Majitelé zaplavených vozů těchto značek si totiž můžou u automobilek půjčit náhradní vůz. U Volkswagenu je postup následující: po předání poškozeného vozu do servisu nezůstanou motoristé bez dopravních prostředků a na vlastní žádost jim firma až na tři týdny zdarma zapůjčí náhradní automobil. Nabídka se přitom vztahuje na všechny vozy Volkswagen, které byly prodány v síti oficiálních prodejců.
Náhradní vůz zdarma však není jedinou pomocí, kterou tuzemské zastoupení značky Volkswagen spolu se svou prodejní a servisní sítí nabízí. Servisní centra značky navíc nasazují na opravy a náhradní díly automobilů poškozených při povodních o 20 procent nižší sazby. Pokud již vůz v důsledku zaplavení nejde opravit, poskytne firma majiteli mimořádnou slevu na nákup nového vozu Volkswagen.
Motoristům poškozeným letošními záplavami vyšla vstříc i mladoboleslavská automobilka Škoda Auto. Automobilka chce ve spolupráci s autorizovanými prodejci v tuzemsku nabídnout k bezplatné zápůjčce poškozeným klientům celkem tisíc vozů typu Fabia.
Rozhodnutí o bezplatném zapůjčení vozu bude plně v kompetenci konkrétního obchodníka a bude také záviset na jeho kapacitních možnostech. Žádat o tuto pomoc mohou jen ti majitelé, kteří své vozy koupili v síti autorizovaných dealerů a jejichž vůz je úplně zničen nebo vážně poškozen. Motorista by to měl doložit potvrzením od městského úřadu, policie nebo od pojišťovny. Také u nich může rovnou předat zničený vůz do opravy nebo k likvidaci.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).