Menu Zavřít

Zasedne Dienstbier aspoň v předsednictvu?

12. 11. 2010
Autor: Euro.cz

Pražská radnice

BRAND24

Zásadovost se v politice nenosí. Své o tom ví volební lídr pražské sociální demokracie Jiří Dienstbier mladší, který minulé pondělí rezignoval na pozici vyjednavače s ODS. Je totiž skalním odpůrcem modro-oranžové koalice, jež se na pražském magistrátě rýsuje. Jasno by mělo být už v pondělí 15. listopadu.
„Stále si myslím, že nejdůstojnější by pro sociální demokracii bylo jít do opozice. S takto vyhraněným názorem jsem však zcela jistě v menšině,“ uvedl pro týdeník EURO Dienstbier. Jeho slova potvrdili jeho spolustraníci, kteří zlobivého lídra, kdyby nerezignoval sám, stejně chtěli z vyjednávacího týmu odvolat.
„Podle našeho názoru bylo zřejmé, že jeden člen koalici nechce,“ řekl Hospodářským novinám Karel Březina z předsednictva pražské ČSSD. Na připomínku, že to byl právě Dienstbier, komu dali preferenčními hlasy voliči najevo, že mají o jeho politický styl zájem, Březina odpověděl: „To jsou spekulace o tom, co by chtěli naši voliči.“ Na to by se chtělo reagovat, že koalice s občanskými demokraty to jistě nebyla.
Dienstbier se nicméně nevzdává a rád by uspěl v pražském předsednictvu. Jako první náhradník na kandidátce ČSSD v hlavním městě by mohl také zasednout ve sněmovně, pokud by se někdo ze čtyř pražských poslanců vzdal mandátu ve prospěch zastupitelské funkce na magistrátu. „O tom nemá smysl spekulovat,“ sdělil však týdeníku EURO Dienstbier.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).