Menu Zavřít

Zase u benzinu

21. 8. 2003
Autor: Euro.cz

Union Consulting

BRAND24

VELKÉ MEZIŘÍČÍ (rů) – Odvolaný ředitel společnosti Čepro Zdeněk Sedmík a jeho dřívější obchodní ředitel Aloiz Uherec založili firmu, která může v některých oblastech konkurovat podnikání státní akciové společnosti, z níž odešli letos v květnu. Jejich nová firma Union Consulting byla zapsána do obchodního rejstříku 26. června a má podnikat nejen v poradenství, ale i v obchodních a velkoobchodních službách.
Sedmík, který přišel do Čepra v červnu 1999 na základě výběrového řízení (EURO 28/1999), již dříve obchodoval s motorovými palivy. Jeho firma Deimos provozovala čerpací stanice bratislavského Slovnaftu, a konkurovala tak prodeji pohonných hmot u pump Čepra.
Aloiz Uherec nastoupil do Čepra jako tajemník představenstva. Obchodním ředitelem se stal až vloni po odchodu Martina Pechana, odvolaného v souvislosti s vyšetřováním třímiliardového daňového úniku firmy Bena, která ve druhé polovině devadesátých let skladovala v prostorách Čepra dovezená nezdaněná paliva. Případ Bena se nyní dostal k soudu.
Sedmíkovo odvolání z Čepra zřejmě s případem Bena nesouvisí. Oficiální zdroje uvedly, že mu v květnu skončila manažerská smlouva, kterou stát neprodloužil. Na žádost ministerstva průmyslu byl na takto uvolněné místo jmenován bývalý ředitel Národního bezpečnostního úřadu Tomáš Kadlec (EURO 22/2003).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).