Menu Zavřít

Začátek střídání

23. 7. 2002
Autor: Euro.cz

Změny na ministerstvech zemědělství a školství

BRAND24

PRAHA 22. července (ČTK) - Tři noví náměstci ministerstva zemědělství nastoupí do funkcí od 1. srpna. Ještě před převzetím úřadu ministr Jaroslav Palas oznámil, že vymění prvního náměstka Antonína Kalinu, náměstka pro zemědělskou výrobu Josefa Vrzáně a náměstka-hlavního vyjednavače s Evropskou unií Tomáše Zídka. Další personální změny zatím nový ministr nepředpokládá.
Kalinu nahradí Dušan Vaněk, někdejší výrobní náměstek Palasova předchůdce Jana Fencla. Na místo náměstka pro zemědělskou výrobu Palas počítá s lidovcem Karlem Machem, bývalým předsedou Pozemkového fondu. Zídkovu funkci převezme Miroslav Toman, podle ministra člověk se zemědělským vzděláním a zároveň s diplomatickými zkušenostmi. Jak Palas uvedl, jeho cílem je sjednotit postup MZe a ministerstva zahraničních věcí při vyjednávání s Evropskou unií. „Jeden z kroků je změna na postu příslušného náměstka,“ řekl.
MZe má sedm náměstků. Ekonomickým náměstkem je Karel Venera. Náměstkem pro lesní hospodářství Pavel Rybníček. Vodní hospodářství má na starosti Karel Tureček a potravinářskou výrobu Rudolf Jánský.
Personální změny ve vedení úřadu nabývají konkrétní podoby také na ministerstvu školství. Prvního náměstka Jaroslava Sourala vystřídá Václav Pícl (ČSSD), v minulém volebním období místopředseda školského výboru sněmovny. „Panu Píclovi byla tato funkce nabídnuta a on ji hodlá přijmout,“ uvedl dočasný mluvčí ministerstva Tomáš Frank. Další jména neupřesnil.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).