Menu Zavřít

Začátek řetězce

27. 5. 2004
Autor: Euro.cz

O.R. Café

BRAND24

PRAHA (men) – Společnost O.R. Café otevřela v Praze 6 - Dejvicích pilotní kavárnu sítě Coffee Shop Artesa, kterou chce během příštích let vybudovat v České republice, případně i v zahraničí. Celkový počet kaváren má přesáhnout stovku. Model je podobný americkému řetězci Starbucks. „Pro Američany ale není český trh zajímavý,“ říká Ondřej Maťátko, project manager O. R. Café.
„Plánujeme otevřít tři zkušební provozy. První z nich je v Praze 6, následující umístíme do nějakého administrativního centra. Ta bude určena hlavně pro zaměstnance. Třetí by měla být na náměstí některého krajského města. To jsme ale zatím nevybrali. V první fázi se určitě nechceme zaměřovat na velká nákupní centra, “ dodává Maťátko. Jak rychle bude počet kaváren růst, zatím vedení společnosti neuvedlo. „Uvidíme, jestli je provoz životaschopný. Na základě toho budeme otevírat další kavárny,“ tvrdí Maťátko.
Společnost O. R. Café patří do skupiny Cimex, která prostřednictvím firmy Orea Hotels provozuje řetězec sedmadvaceti hotelů. Cimex má v úmyslu kavárenskou síť Artesa Coffee Shopů během pěti let rozšířit po celé České republice. Náklady na jednu kavárnu se odhadují přibližně v rozmezí od jednoho do dvou milionů korun podle velikosti konkrétní provozovny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).