Menu Zavřít

ZA DOBROU VĚC STOJÍ I ZMRZNOUT (TROCHU)

6. 12. 2001
Autor: Euro.cz

Mikulášský turnaj

Stalo se už tradicí, že Mikulášský turnaj, pořádaný v poslední době agilním golfovým klubem z Líšnice a inovátorským klubem erpetským, generuje finanční prostředky na nějaký ušlechtilý počin.
Tento turnaj dvojic, letos hraný 1. prosince, měl i na naše mimosezonní poměry nezvyklý rozměr. Devět jamek na Líšnici, devět jamek na FSG simulátoru a šest jamek na kursu krátké hry (obojí v Erpetu) v kombinaci se třemi různými herními formáty nabídly prověrku golfu nenasytných dvojic. Úvodní foursome s výběrovým drajvem následovaný klasickým (sudá/lichá) foursomem a na závěr fourball na nevyzpytatelném „dvorečku“ poskytly hráčům dostatek prostoru pro strategickou herní spolupráci.
Nad tím vším golfovým pábením se tiše usmíval všudypřítomný duch „Goldieho“ Hanuše Goldscheidera. Právě nově vzniklé nadaci s jeho jménem byl věnován výtěžek letošní Mikulášského turnaje. Nadace Hanuše Goldscheidera je první golfovou neziskovou organizací v ČR. Jejím primárním cílem je shromaždovat a přerozdělovat prostředky na rozvoj českého golfu.
Výnos loňského turnaje byl využit k rekonstrukci hodin na líšnickém kostele.
Devátá ranní, teplota něco málo nad nulou a citelný vítr z mníšecké kotliny přilákaly jen opravdové milovníky golfu. Sešlo se jich dost. Dvojice složené z životních partnerů, kamarádů či jen náhodně sesazení osamocení příchozí vytvořili široké startovní pole hemžící se jmény ze všech výkonnostních kategorií. Několik jmen z první desítky republikového žebříčku i zelené karty (mnohdy ještě velmi zelené) doslova mrzli za dobrou věc. V mém případě - a podle počtu a skladby účastníků soudím, že nejen v mém - to bylo i s nepřetržitou vzpomínkou na Goldieho.
Zatím nevyřčené ocenění zaslouží i výběr hřiště na FSG simulátoru. Kanadské Banff Springs se zasněženými skalními masivy v pozadí optimálně ladilo s mrazivou Líšnicí.
Síla památky Hanuše Godscheidera i rostoucí popularita turnaje samotného zajistila, že drtivá většina účastníků zůstala (či se vrátila) na vyhlášení vítězů, což v našich proveniencích není bohužel zvykem. Výtěžek akce v hodnotě téměř 50 tisíc korun putoval na konto nadace.

Výsledky:

9 jamek, Líšnice, výběrový drive“: Matoušek – Vopička
9 jamek, FSG, Banff Springs, foursome: Síp – Lízánek
6 jamek, Malý kurs Erpet, fourball: Síp – Lízánek

Celkové pořadí, brutto, 24 jamek:

1. místo Bešta – Němeček
2. místo Síp – Lízánek
3. místo Václav – Miketa
4. místo Matoušek – Vopička
5. místo Borhyová – Babický

BRAND24

Cena útěchy: Uxa - Uxová

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).