Menu Zavřít

Z obří jámy vyroste hotel

9. 9. 2005
Autor: Euro.cz

Best Properties South

CONTENT24

PRAHA (bor) - Po více než dvou letech se vrátil do obří jámy na pražském náměstí OSN život. Dělníci společnosti PSJ, kteří pracovali na stavbě obchodního centra u stanice metra Vysočanská v Praze 9, odešli v dubnu roku 2003. Z plánovaného komplexu s velkým supermarketem Delvita, kinem, kasinem, bazénem nebo squashovým centrem stihli postavit jen podzemní patro s garážemi. Zástupcům PSJ došla trpělivost, když jim investor stavby, společnost Uno–Center, dlužil už více než 90 milionů korun. V polovině července minulého roku na Uno–Center, jejímiž společníky byly rakouský koncern Alpine Mayreder Bau a společnost CPI Czech Property Invest AG, vyhlásil pražský městský soud konkurz.
Stavba se dala znovu do pohybu, když před koncem loňského roku projekt odkoupila od konkurzního správce společnost Best Properties South (BPS), která ji obnovila. Rozhodla se ale dát objektu jinou funkci. Místo původně plánované administrativní části se usídlí v sedmipodlažní budově, jež by měla být dokončena na jaře roku 2007, čtyřhvězdičkový hotel. „Dohodli jsme se s mezinárodním operátorem Choice Hotels International, který tam bude provozovat značku Clarion,“ řekl týdeníku EURO manažer projektu Pavel Semrád ze společnosti BPS.
Změny vnitřních dispozic si vyžádají nové stavební povolení. Zatím stavební firma PSJ pracuje na odstranění havarijního stavu objektu, základové desce a třípodlažním skeletu, které staví podle původního záměru. „V prvních dvou podlažích zůstane zachována obchodní galerie o rozloze zhruba deset tisíc metrů čtverečních. Počítáme i se supermarketem, zatím jsme nájemce nevybrali, historicky měla zájem Delvita,“ doplnil Semrád. Celkové náklady na výstavbu budovy dosáhnou zhruba 1,5 miliardy korun.
Společnost Best Properties South podle dostupných informací zatím v developerském segmentu nepodnikala. Byla založena v listopadu roku 2003. Jak vyplývá z obchodního rejstříku, firma je personálně propojena se společností Czech Property Investments z impéria realitního magnáta Radovana Vítka. Sídlí i na stejné adrese.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).