Menu Zavřít

Vzhůru do bytů

6. 4. 2007
Autor: Euro.cz

Quinlan Private Golub

Společnost Quinlan Private Golub, jež je v Česku známá především svými kancelářskými projekty, se hodlá zařadit mezi významné rezidenční developery. „Ve středoevropském regionu chceme výhledově utratit minimálně sto milionu eur a značná část z těchto prostředků skončí v České republice,“ říká Roger Dunlop, nový ředitel firmy pro střední a východní Evropu.

EURO: Můžete popsat rezidenční záměry firmy v ČR?
DUNLOP: Na jednom projektu již pracujeme. V kooperaci se společností Orco Property Group rozvíjíme Slunečný vršek na Praze 10, který zahrnuje výstavbu 1150 bytů. V Praze máme řadu projektů, které budou aktuální již letos, příležitosti hledáme i v regionech.

BRAND24

EURO: Na jaký typ bytů se budete soustředit?
DUNLOP: Máme zkušenosti se všemi typy rezidencí od mnohopodlažních apartmánů v centrech. Například v Bratislavě stavíme 660 bytů ve dvacetipatrovém domě, ale třeba i řadové rodinné domy. Na okraji Varšavy máme projekt 150 domů na sedmdesátihektarovém pozemku. Hlavně se ale soustředíme na trh středního standardu. Naší strategií není stavět „králíkárny“. Zaměřujeme se na komplexní koncept spojující bydlení s občanskou vybaveností.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).