Menu Zavřít

Výzva číslo jedenáct

2. 9. 2004
Autor: Euro.cz

Další atraktivní místo na české golfové mapě

BRAND24

Na golfové mapě České republiky přibylo další atraktivní místo – u obce Dýšina na severovýchodním okraji Plzně byl otevřen Golf Park Plzeň. K jeho chloubám patří především nové technicky náročné osmnáctijamkové hřiště, kvalitní tréninkové plochy a výtečné zázemí pro hráče i hosty areálu v podobě recepce, klubovny, golf shopu, restaurace s letní terasou či dostatkem parkovacích míst.
Golf Park Plzeň je domovským hřištěm Golf Klubu Plzeň – Dýšina, řádného člena ČGF. Bylo vybudováno během rekordně krátké doby dvou roků. Hřiště s parem 71 (čtyři pětiparové jamky, devět čtyřparových a pět tříparových) leží v moři zeleně, březových a olšových hájků lemovaných řekou Klabavou a nádherným Ejpovickým jezerem. Za nejatraktivnější jamku je považována i samotným architektem Christophem Stadlerem jamka číslo jedenáct s ostrovním greenem – pozor, slabší hráči by rozhodně měli pamatovat na dostatečnou zásobu míčů…
Působí zde dva trenéři - head profesionálem je Petr Štrougal, který se v konečném žebříčku českých profesionálů každý rok pravidelně umisťuje v první desítce, a jeho asistent Jiří Janda s hráčskými i trenérskými zkušenostmi z Německa.
Kalendář turnajů (k partnerům patří kromě jiných Plzeňský Prazdroj) je velice nabitý. Z těch nejvýznamnějších lze jmenovat například finále MAX Golf Tour, turnaje společností Škoda, ZČE, A-Keramika nebo ČSOB. Sportovním vrcholem sezony bude dvoudenní Czech Masters Open.
Golf Park Plzeň leží čtyři kilometry od dálnice D5 Praha–Plzeň, exit 67 Ejpovice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).