Menu Zavřít

Vývojáři na Smíchově

4. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Skype

BRAND24

Firma Skype, tvůrce stejnojmenného internetového komunikátoru, minulý týden potvrdila, že v Praze otevře vývojové centrum. To by mělo do konce letošního roku zaměstnat třicet odborníků ovládajících různé programovací jazyky. „Čeští programátoři patří mezi nejlepší na světě,“ tvrdí Philippe Bernard, šéf pražského Skypu. Vývojové středisko sídlící v Paláci Křižík na Smíchově má úzce spolupracovat s vývojářskou centrálou Skypu která sídlí v estonském Tallinnu a zaměstnává tři stovky lidí.
Skype má vývojové kapacity i ve Švédsku, Brazílii a jihovýchodní Asii, žádná z těchto kanceláří však nedosahuje velikosti zamýšleného pražské kanceláře. Manažeři firmy navíc do budoucna nevylučují rozšíření týmu. „Skype existuje pouhé tři roky a využívá jej už téměř dvě stě milionů lidí. Vývoj je natolik rychlý, že nějaké konkrétní prognózy nelze do budoucna dělat,“ tvrdí Zuzana Michalová, jež Skype mediálně zastupuje.
Společnost prozatím neprozradila, jakému konkrétnímu vývoji se bude pražské centrum věnovat, nicméně zaměření prý nebude lokální, ale má se týkat globálních projektů. Čeští programátoři se budou podílet na vývoji nové verze programu nebo na rozšíření funkcionality služby, jako je například Skype Fine. Tato funkce umožňuje uživatelům sdílet zkušenosti a postřehy ze zajímavých míst, kvalitních restaurací nebo hotelů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).