Menu Zavřít

Vyplatí dividendy

2. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Ostroj Opava

BRAND24

PRAHA (foj) - Opavská společnost Ostroj vyplatí poprvé ve své novodobé historii dividendy svým akcionářům. V pátek 2. června o tom rozhodla valná hromada společnosti. Ostroj vydá na dividendách téměř šestačtyřicet milionů korun, což odpovídá šedesáti korunám na jednu akcii. „Hlavním důvodem, proč akcionáři schválili na valné hromadě výplatu dividend, byl rekordní růst všech klíčových ekonomických ukazatelů za rok 2005,“ uvedla společnost v prohlášení.
Opavská firma loni vykázala konsolidované tržby ve výši 1,069 miliardy korun, což je o osmatřicet procent více než v roce 2004. Ještě větší nárůst zaznamenal Ostroj u nezdaněného zisku, jenž meziročně stoupl o 225 procent na loňských 98 milionů korun.
Ostroj vyrábí důlní zařízení pro dobývání nerostů v hlubinných dolech, především pak mechanizované výztuže, hřeblové a pásové dopravníky a pluhové soupravy. Kromě toho se společnost v posledních letech zaměřuje i na další výrobní oblast - produkci opracovaných výkovků pro automobilový průmysl. Ty vyrábí především pro zákazníky v Německu. „Velkou příležitostí pro tento výrobní program je i vznik nových automobilek na území České republiky,“ dodala společnost.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).