Menu Zavřít

Výhra na Slovensku

31. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Škoda Power

BRAND24

Plzeňská Škoda Power získala na Slovensku kontrakt za dvě miliardy korun. S firmou Slovenské elektrárne (SE), v nichž ovládá 66 procent italský koncern Enel, podepsala smlouvu o rekonstrukci parních turbín a výměny průtočných částí u vysokotlakých a nízkotlakých dílů na třetím a čtvrtém bloku jaderné elektrárny Jaslovské Bohunice V2, který je ve vlastnictví firmy SE. První série dodávek se uskuteční v roce 2009.
Modernizace se týká celkem čtyř turbín na 3. a 4. bloku elektrárny a bude probíhat po dobu pravidelných odstávek obou bloků až do roku 2010. Slovenské elektrárne si od modernizace slibují krom jiného i zvýšení účinnosti a následně i výkonu na každé turbině. Škoda Power, jež je součástí koncernu Škoda Holding, využila při návrhu pro Jaslovské Bohunice zkušeností z modernizace bloků českých jaderných elektráren v Dukovanech a Temelíně.
Škoda Holding vykázal za první půlrok provozní zisk 940 milionů korun a tržby 5,3 miliardy. Export se na tržbách podílel téměř 40 procenty a za první pololetí už skupina získala zakázky za téměř třináct miliard.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).