Menu Zavřít

Vybrali si dodavatele

13. 5. 2005
Autor: Euro.cz

Czech Venti

BRAND24

PRAHA (bor) - Společnost Czech Venti, která plánuje výstavbu větrných farem na náhorní planině Krušných hor, uzavřela smlouvy s hlavními dodavateli. Generálním dodavatelem bude stavební společnost SMP Construction, hlavním dodavatelem elektroinstalace, který vybuduje elektrizační soustavu, je Siemens, elektrárny zajistí dánská společnost Vestas. Jak uvedl předseda představenstva Czech Venti Antonín Rais, tyto tři firmy získaly zakázky v celkovém objemu 6,5 miliardy korun.
Czech Venti, společný podnik české Proventi a anglické Virtual Utility, plánuje v příštích letech investovat do výstavby 198 větrných elektráren na Chomutovsku, Mostecku a Karlovarsku zhruba 500 milionů eur. Elektrárny by měly mít celkový instalovaný výkon 396 MW. Prvních sedm elektráren vyroste na Hoře svatého Šebestiána, výstavba by mohla začít na jaře příštího roku.
Generální dodavatel, firma Stavby mostů Praha (SMP), vznikl po roce 1989 oddělením ze společnosti Stavby silnic a železnic. V současnosti je jejím většinovým vlastníkem skupina Vinci divize Construction, patřící mezi největší stavební koncerny na světě. Firma SMP proto získala přídomek Construction.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).