Menu Zavřít

Výběr ze čtyř

4. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Krajská nemocnice Pardubice

BRAND24

Vítězem soutěže na poradce, který vypracuje koncesní PPP projekt na modernizaci Krajské nemocnice Pardubice (KNP), se stalo konsorcium vedené Erste Corporate Finance (člen finanční skupiny Erste Bank). Dalšími účastníky jsou Health Care Company, sdružení advokátů Dáňa, Pergl & partneři, Puro-Klima a Česká zdravotní. Konsorcium zvítězilo v konkurenci dalších třech uchazečů, přičemž druhá v pořadí skončila společnost Ernst & Young Tax & Transactions, člen koncernu Ernst & Young LLP. O zakázku se dále ucházelo sdružení Newton Managament, Helika, Rowan Legal a konsorcium Roman Kramařík - advokát a společník AK Johnson Šťastný Kramařík spolu s firmou PFI.
Vybraný konzultant, jenž za své služby inkasuje zhruba sedm milionů korun, má do května vypracovat studii proveditelnosti projektu. Když ta vyjde smysluplně, připraví tendr na privátního partnera, jenž investuje do modernizace zdravotnického zařízení 2,2 miliardy korun a získá třicetiletou koncesi na jeho správu. Pardubická nemocnice představuje první komplexní PPP projekt ve zdravotnictví, který řeší nemocnici jako celek. Další dva medicínské programy - budova a garáže v Nemocnici Na Homolce a ubytovna hotelového typu v Ústřední vojenské nemocnici Praha – mají spíše zajistit potřebné investice.
V Česku se žádný PPP projekt zatím neuskutečnil, na přípravě několika z nich však pracují poradci. V tendru konzultanta pro Nemocnici na Homolce uspěla společnost PricewaterhouseCoopers. Resortu obrany radí při hledání soukromého partnera pro výstavbu a provozování nového ubytovacího objektu v areálu pražské Ústřední vojenské nemocnice konsorcium Deloitte Czech Republic, Atkins, Sudop a advokátní kancelář Havel & Holásek. Za své služby požadovalo devatenáct milionů korun.
Ministerstvo dopravy vybralo jako poradce a projektového manažera pro svůj pilotní PPP projekt na výstavbu, financování a údržbu 30kilometrového úseku dálnice D3 Tábor-Bošilec sdružení firem Mott MacDonald Limited, ING Bank, Ashurst a Mott MacDonald Praha, které zvítězilo s cenou 99,7 milionu korun. V soutěži na poradce brněnského projektu Ponava vyhrálo konsorcium společností PWC ČR a PricewaterhouseCoopers LLP a získalo zakázku v hodnotě 9,5 milionu korun. Ministerstvo spravedlnosti si vybralo pro poradenství při výstavbě dvou justičních areálů konsorcium Mott MacDonald, Česká spořitelna a CMS Cameron McKenna, které za svou práci požadovalo 49,7 milionu korun. Poradcem výstavby věznice v Rapoticích se stalo podobné konsorcium jako u obrany - Deloitte Czech Republic, Atkins, Havel & Holásek, které v tendru nabídlo cenu 52,5 milionu korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).