Menu Zavřít

Vstup na český trh

3. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Niederösterreichische Versicherung

BRAND24

PRAHA (mat) - Rakouská pojišťovna Niederösterreichische Versicherung vstoupí na český trh. „První pobočku v Česku otevřeme příští rok v Brně. Máme již pronajaté prostory,“ oznámil týdeníku EURO zástupce předsedy představenstva Niederösterreichische Versicherung Johannes Coreth a dodal: „Hodláme se soustředit především na pohraniční oblast, protože chceme zůstat regionální pojišťovnou.“ Firma letos v Česku investuje přes 600 tisíc eur.
„V příštích letech otevřeme dalších deset poboček ve větších pohraničních městech,“ upřesnil Coreth. Investice se budou pohybovat ve výši několika milionů eur.
Jedním z hlavních cílů Niederösterreichische Versicherung je doprovázet svou klientelu do nových zemí Evropské unie. To, že první krok pojišťovny vede právě do Česka, považuje Coreth za samozřejmé. „S Českou republikou máme nejdelší hranici a vstoupíme do země s výbornými předpoklady a stoupajícím trendem,“ komentoval expanzi. Pojišťovna se v Česku bude zabývat veškerým pojištěním v oblasti nemovitostí, bydlení a zemědělství. „Do budoucna bychom chtěli zahájit i spolupráci s obcemi, ale víme, že to bude složitější,“ podotkl Coreth. „Díky našim rakouským klientům se budeme angažovat i v bytové výstavbě,“ dodal. V roce 2008 se rakouská pojišťovna chystá na Slovensko.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).