Menu Zavřít

Vodní pakt

28. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj začal stavět novou čerpací stanici pitné vody za finančního přispění města Plzeň. Stanice totiž zajistí nejen dodávky vody pro pivovar, ale v případě mimořádné situace bude sloužit také jako nouzový zdroj pitné vody pro obyvatele Plzně.
Tlaková čerpací stanice pitné vody umístěná v areálu Plzeňského Prazdroje bude čerpat vodu z pěti podzemních vrtů. Ty má Plzeňský Prazdroj vybudované v městské části Plzeň-Roudná. V případech krize bude stanice zásobovat město spolu s Plzeňskou teplárenskou, přičemž je schopna dodat až 380 m3 pitné vody za hodinu. Celkové náklady na její vybudování jsou 5,5 milionu korun, město Plzeň přispělo částkou 2,5 milionu korun. Stanice by měla být uvedena do provozu v březnu 2008.

BRAND24

(text k foto)
Zdroj chuti. Hlavním zdrojem vody pro plzeňský pivovar je historické prameniště v Roudné, do jehož rekonstrukce, včetně navazující úpravny vody, investoval pivovar v letech 2000 až 2007 přes sto milionů korun. K výrobě piva proto může sloužit stejný zdroj unikátní vody z plzeňské pánve jako před sto lety.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).